Wesseling Tuinen

Even voorstellen: Stichting Doe-Tuinen Haarlem

In de serie 'Even voorstellen…', zijn we toegekomen aan het laatste goede doel dat is genomineerd voor 2021. Stichting Doe-Tuinen Haarlem.

De Stichting bestaat uit verschillende moestuincomplexen met daarin diverse kleine moestuintjes van ongeveer 25m2 groot. Tot zover niet uniek. Wat Stichting Doe-Tuinen Haarlem anders maakt, is dat de moestuincomplexen slechts een manier zijn om op een leuke en innovatieve manier de leefomgeving in Haarlem te verbeteren.

Om te beginnen omdat de complexen zijn bedoeld als groene trefpunten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Maar bovenal om in brede zin de biodiversiteit te bevorderen. Zowel op als buiten de complexen. Dat wordt gedaan door voor jong en oud leuke en zeer interessante kennisbijeenkomsten te organiseren over de natuur en het milieu. Kennis die vervolgens kan worden toegepast in de moestuin en ook in de eigen tuin en zelfs in de wijk waarin men woont.

Het betreft een vrijwilligersproject waar onder andere tuinders aan verbonden zijn. Samen beheren zij 9 Doe-Tuin locaties in Haarlem. Stuk voor stuk verborgen pareltjes. Kijk maar eens naar deze film. Misschien zit er ook wel een verborgen stukje groen bij u in de buurt. Kom gerust langs. 

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2023 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B