Wesseling Tuinen

Welke bestemming krijgt uw stem: Imkerijvereniging Haarlem e.o.

Op de tuin na, kunnen we niets en niemand bedenken die dol is op een dagje buiten in de stromende regen. Nu zijn er mensen die buiten werken, zoals wij hoveniers, en denkt u misschien: ‘Ach, dat is het risico van het vak’. Dat klopt helemaal. Maar wanneer het regent hebben wij vaak nog genoeg andere klusjes te doen zonder dat we in de stromende regen hoeven te staan.

Anders wordt het wanneer u een cursusdag gepland heeft en er, bij gebrek aan schuilmogelijkheden, echt geen andere keus is dan buiten in de regen te vertoeven. In het ergste geval kan de cursusdag niet eens doorgaan. Een dak boven uw hoofd, waar de cursus veilig en droog kan worden voortgezet is op zulke momenten meer dan wenselijk.

Dat probleem is goed bekend bij Bijenvereniging Haarlem e.o. Behalve dat zij gebeld kunnen worden wanneer u een zwerm bijen ziet, zijn zij ook hèt adres waar imkers worden opgeleid. En die houden het niet altijd droog tijdens de opleiding. Dat is jammer, want de cursussen die de vereniging geeft zijn van groot belang, omdat we imkers hard nodig hebben voor het in stand helpen houden van bijenpopulaties.
En wat leert er beter dan een prettige omgeving, zodat alle lesstof goed kan worden opgeslagen. Dat lukt niet altijd wanneer je door en door nat geregend bent. Aan de andere kant, een felle zon doet ook niet altijd goed. Kortom, een overkapping is meer dan wenselijk op het terrein waar de vereniging haar cursussen geeft.

Er werd dan ook niet lang getwijfeld toen wij de vereniging vroegen wat de bestemming van de cheque wordt, wanneer zij van u de meeste stemmen krijgen.
In dit filmpje nemen zij u mee naar de prachtige werkomgeving en ervaart u bij toeval direct het gemis van een droge werkplek.

Vanaf 5 november kunt u hier uw stem uitbrengen.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2021 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B