Wesseling Tuinen

Welke bestemming krijgt uw stem: Speeltuin het Paradijsje

Groen, groener, groenst…

In het vorige artikel hebben wij onszelf aan u voorgesteld. Misschien kende u ons al en zo niet, dan hopen wij u binnenkort met uw (klein)kind(eren) te mogen verwelkomen in ons kleine dorpje. Dat is al een geweldig paradijs middenin Haarlem met, zoals u heeft kunnen lezen en zien in het artikel waarin wij onszelf aan u voorstelde, veel speelruimte in het groen. Er worden nog steeds bomen aangeplant om de speelomgeving zo groen mogelijk te houden.

Maar het kan ons niet groen genoeg! Want zeg nu zelf, plastic is toch niet meer van deze tijd? Op dit moment hebben we nog aardig wat plastic speelhuisjes staan die inmiddels aan vervanging toe zijn. Temeer omdat ze een favoriet speeltoestel zijn. Daar willen wij graag iets duurzaams voor in de plaats zetten, namelijk houten speelhuisjes. Die gaan langer mee en zijn, indien gemaakt van gecertificeerd hout, ook vriendelijker voor het milieu. Bovendien geeft een houten speelomgeving temidden van groen een nog leukere speelbeleving. Op die manier wordt onze speeltuin echt een minidorpje.

Echter, hout is behalve duurzamer, ook hoger geprijsd dan plastic speeltoestellen. Dat betekent dat we flink moeten sparen. En eerlijk is eerlijk, daar heeft een lock down ons niet bij geholpen. Toen we de vraag kregen: ‘Wat gaan jullie met de cheque doen, wanneer jullie de meeste stemmen ontvangen’, was voor ons direct duidelijk dat we dan zo snel mogelijk alvast 1 houten huisje willen plaatsen.   

Tja, en wat nu als we de cheque niet ontvangen? Dan nog streven we naar duurzaam vervangingsmateriaal. Wellicht moeten we dan iets langer wachten voordat we het eerste huisje kunnen vervangen, want we mogen niet zomaar elk speelhuisje plaatsen. Die moeten namelijk aan veiligheidskeurmerken en richtlijnen voldoen. Maar wie weet wat vrijwilligers voor ons kunnen betekenen. Misschien heeft iemand nog zo'n huisje staan of wil een timmerbedrijf ons helpen. Wellicht zijn dit niet de dingen waar men het eerste aan denkt als het gaat om sponsoring van ons paradijs. Maar wat ons betreft is alle hulp meer dan welkom. Ook als men andere hulp wil aanbieden, zoals extra handen voor het groenonderhoud, of iemand die een keer de koffie en thee wil komen schenken.  

Maar om te beginnen zijn we enorm blij met uw stem, zodat we wellicht op korte termijn het eerste huisje al kunnen vervangen.  

Alvast bedankt!
Het team van Speeltuin het Paradijsje

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2021 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B