x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Nieuwsbrief, maart 2016

 

OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN

Dit gezegde betekent zoiets als: een nieuwe presentatie van iets dat bekend en vertrouwd is. Vrij naar de Bijbel, Mattheüs 9 vers 17 om precies te zijn. Maar wat heeft dat met uw tuin te maken?

Als mensen besluiten hun tuin te laten veranderen, denkt men vaak dat alles compleet moet worden vernieuwd. Toch is dat niet altijd nodig. De tuin is doorgaans een verlengstuk van het interieur. En ook bij het verbouwen van een bestaande woning wordt niet alles zomaar weggehaald. Regelmatig overweegt men bepaalde elementen terug te plaatsen, om emotionele redenen, of omdat iets historische of architectonische waarde heeft.

Ook bij een ‘make over’ van de tuin kan dit aan de orde zijn. Wesseling Tuinen past vaak hergebruik toe bij het renoveren van bestaande tuinen. Dat doen we door beplanting anders te rangschikken, maar ook dode materialen als tegels, houten elementen of verlichting. Door deze subtiele ingrepen kunt u de buitenruimte ineens anders gaan beleven. Overigens is het nu de juiste periode voor dit soort werkzaamheden!

Ik kan mij best voorstellen dat mensen het vreemd vinden dat de hovenier met ‘oude troep’ aan de gang gaat. Maar hierin ligt voor mij juist een uitdaging: laten zien hoe mooi gebruikte materialen nog zijn. En waarom iets weggooien dat op een andere manier goed tot zijn recht komt? Zo hebben we onlangs bij een klant de oude bestrating opnieuw gelegd, in een ander patroon, met een zeer geslaagd eindresultaat. Door mijn jarenlange ervaring kan ik mij prima verplaatsen in de wensen van onze opdrachtgevers, en zie ik op voorhand al hoe het eruit gaat zien.

Mocht u zelf overwegen om uw tuin te hernieuwen, laat u eens vrijblijvend inspireren en informeren over de mogelijkheden. Dan komen we beslist tot een mooie en verrassende oplossing voor uw tuin!


Roel DekkerLEER UW TUIN TOT IN DE BODEM KENNEN!

Daar is het nu de perfecte tijd voor. Vanaf 22 maart biedt Wesseling Tuinen u de mogelijkheid om bodemonderzoek te laten doen. Hiermee kunnen wij u nog beter adviseren over het onderhoud van uw tuin.

Bodemonderzoek geeft antwoord op de volgende vragen:
• hoeveel voeding is er, vrij opneembaar, aanwezig in de bodem van uw tuin?
• hoe is het gesteld met de structuur van de bodem in uw tuin?

Word uw eigen bodemonderzoeker

Om dit in kaart te brengen, kunt u zelf wat grond bij ons aanleveren. U kunt dit doen op de dinsdagen 22 en 29 maart, 5 en 12 april, van 15.00 tot 18.00 uur.

Hier leest u hoe u eenvoudig een grondmonster kunt steken. Wij zorgen voor verdere verwerking en analyse, in samenwerking met een gespecialiseerd laboratorium.

Uit de onderzoeksresultaten volgt een bemestingsadvies voor een periode van twee jaar, opgesteld door ECOstyle PlantProfessional . Natuurlijk voeren wij dit advies graag voor u uit, met de kennis van zaken die u van ons gewend bent.

Wat mooi is, moet mooi blijven…

Dat geldt ook voor uw tuin. Goed bodemonderzoek is hiervoor een uitstekende basis.
Voor de complete analyse plus bemestingsadvies betaalt u € 85 inclusief btw. Als u uw grondmonster vóór 12 april bij ons brengt, krijgt u 15% korting.
Wij kunnen het steken van het grondmonster ook voor u uitvoeren. Hiervoor brengen wij wel extra arbeidskosten in rekening.

Hebt u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag: 023 - 526 40 07.
U kunt ons ook altijd bereiken via onze website.