x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Bak eens een vogeltaart

Een beetje speurwerk in een oude doos levert vaak verrassend leuke resultaten op. Zo vonden wij plotseling een bakrecept van onze tuinman Ad.
En met het gure weer in aantocht, weer helemaal actueel:


Nu de winter voor de deur staat gaan we weer vaker gezellig binnen zitten bij de kachel of de openhaard.
Onze gevederde vrienden die kunnen dat niet, die moeten buiten hun eten zien te vinden. Dat is goed voor ons tuinbezitters, want daarmee eten ze al heel wat ongedierte weg zodat die in het voorjaar niet kunnen uitgroeien tot een plaag.

Toch kunnen ze daarbij wel wat extra hulp van ons tuinbezitters gebruiken.
Daarom is mijn advies: Bak eens een vogeltaart!

Hiervoor hebben we nodig:
- 700 gr. vogelzaad
- 1000 gr. frituurvet
- oude saladebak of een puddingvorm.

Verwarm het frituurvet tot het vloeibaar wordt.
Meng het vogelzaad er doorheen en schep het regelmatig om tot het vet weer begint te stollen.
Vervolgens zet u de vogeltaart ca. 24 uur in de koelkast zodat deze volledig kan uitharden.

Haal dan de vogeltaart uit de vorm (Tip van Adlukt dit niet, zet dan de vorm korte tijd in warm water) en keer hem om op een bord.
Versier het geheel met wat klimopblad en appeltjes en klaar is de vogeltaart.

Als je dan deze taart buiten voor het raam zet, kun je heel de winter genieten van de leukste vogels. Hang ook wat vetbollen en pinda’s op dan wordt de variatie aan vogels nog groter.

Naar het overzicht