x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

In the spotlight

Een kijkje achter de schermen bij Wesseling Tuinen.

In deze rubriek spreken we met een klant, een leverancier, ontwerper of personeelslid. Kortom, mensen die Wesseling Tuinen maken tot het hoveniersbedrijf dat wij nu zijn.

Deze maand in de spotlights: ECOstyle; Irwin van der Mussele

ECOstyle is leverancier van natuurlijke en ecologisch verantwoorde producten voor bodem, plant en dier. Wij werken alleen met de producten van ECOstyle en hebben in de loop der jaren een prettige samenwerking opgebouwd met elkaar. Aan het begin van dit jaar is ECOstyle gevestigd in een nieuw pand op het Ecomunitypark in Oosterwolde. Een uniek en ecologisch werklandschap. Bij de opening ervan hebben wij een boom cadeau gegeven.

Wat is ECOstyle voor bedrijf?
Een bedrijf dat duurzaam tuinieren hoog in het vaandel heeft staan. Al vanaf de oprichting gaan wij voor natuurvriendelijke bestrijdingsmiddelen en gewasbeschermering.

Hoe lang bestaat ECOstyle?
ECOstyle is een Fries familiebedrijf, het is in 1967 gestart als Europlant en in 1993 is het ECOstyle geworden. 

Welke producten / diensten verkopen jullie?
Wellicht heeft u al eerder van ECOstyle gehoord. We staan namelijk in de schappen bij bekende tuincentra in Nederland met producten voor tuin en dier. Voor hoveniers hebben wij een speciale lijn professionele producten ontwikkeld.

ECOstyle bestaat uit vier Businessunits:
- Garden voor tuinproducten voor de consument
- AnimalCare voor honden en katten voeding
- PlantProfessional voor meststoffen, bodemverbeteraars en gewasbescherming voor de professionele gebruiker
- Agrovet voor homeopathische diergeneesmiddelen en voedingssupplementen

Waar staat ECOstyle voor?
We zijn een bedrijf wat staat voor duurzaam ondernemen met de natuur als voorbeeld. We zetten alleen producten op de markt die de natuurlijke processen ondersteunen en stimuleren. 

Hoe lang doen jullie al zaken met Wesseling Tuinen? 
Om precies te zijn, deze maand al 15 jaar! Want in juli 2001 deden wij voor het eerst zaken met elkaar.

Hoe omschrijf je de samenwerking? 
Zeer prettig, het is een goed contact met elkaar. Wij ondersteunen Wesseling Tuinen graag in hun werkwijze. De relatie met de mensen op de werkvloer is heel goed. 
Daarnaast heeft Ruud van Petten gedurende 4 jaar zijn kennis ingebracht van de hoveniersmarkt in de klankbordgroep Hoveniers. Hier is ondermeer de koers van ECOstyle en ontwikkeling van nieuwe producten besproken.

Wat doen jullie allemaal voor Wesseling Tuinen? 
Ontzorgen op het gebied van opleiding medewerkers. Samen kijken naar de mogelijkheden in de markt. Kennisoverdracht is een hele belangrijke! Wij geven advies bijvoorbeeld op het gebied van bemesting. En natuurlijk leveren we ook producten.
En zoals aangegven is Wesseling Tuinen ook van grote betekenis voor ons.

Naar aanleiding waarvan hebben jullie de boom van Wesseling Tuinen ontvangen?
De boom kregen we als cadeau voor de opening van ons nieuwe pand op het Ecomunitypark in Oosterwolde, dit is niet een gewoon bedrijventerrein maar een ecologisch werklandschap waar innovatie, ondernemerschap en het delen van kennis en faciliteiten centraal staan. Dit sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Wesseling Tuinen. Zij hebben duurzaamheid eveneens in de genen zitten en gaan voor het delen van kennis. En daar past een boom als cadeau heel goed bij.

Kun je meer vertellen over het Ecomunitypark?
Het Ecomunitypark is een uniek, duurzaam werklandschap met een geheel eigen, onderscheidende uitstraling. Een inspirerende omgeving waarin bedrijven samenwerken, synergie creëren en meerwaarde scheppen voor mens, milieu en omgeving. Daarbij staan regionale ontwikkeling, samenwerking tussen bedrijfsleven & onderwijs, en kwaliteit van de ruimte centraal

Wat hebben jullie met de boom gedaan 
Nog niets, maar zodra de plantperiode weer aanbreekt zal er in overleg met Moerheim, dhr. A.C. van Looijestijn, een mooi plekje op het park worden gezocht voor het planten van deze zomereik.

Heb je zelf nog iets dat je graag gezegd wilt hebben? 
De boom staat voor de duurzame samenwerking tussen de beide bedrijven, organisch en bloeiend.

Meer weten over het Ecomunitypark?
Bezoek de website: www.ecomunitypark.com

 

Naar het overzicht