x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Leesprikkels

Tijdens de boekenweek hebben we op facebook elke dag een van onze favoriete boeken als leestip weggegeven. Dat viel zo in de smaak dat we hebben besloten om onze seizoensprikkels af te sluiten met een aantal leesprikkels. Met de vakantie in het verschiet hebben we een zeer uiteenlopende boekenlijst vakantie top5 voor u samengesteld.

1

Een tuin voor Bijen en Vlinders, Albert Vliegenhart.

Zomer, vlinders, vlindertelling, biodiversiteit,… Deze seizoensprikkels staat er vol mee. Dan kan een goed boek over vlinders en bijen natuurlijk niet ontbreken.

 

 

2

Mijn eerste moestuin, Bram Wolthoorn & Roger Klaassen.
Vroeger was daar het vakantie-doe-boek. Nu is er ‘Mijn eerste moestuin’. Neem de (klein)kinderen deze vakantie mee de tuin in en maak er een leerzame en smakelijke vakantie van.

 

 

 

3

Leven in de tuin, Penelope Lively.

Dit boek wordt ook wel de literaire tuinwandeling genoemd. Een levensverhaal langs tuinen opgemaakt door schrijfster Penelope Lively Die u mee neemt op een reis door cultuurgeschiedenis passie voor tuinieren.

 

 

4

De geheime tuin, Toni Coppers.

Tijdens de vakantie mag een spannend boek natuurlijk niet ontbreken. Wij vonden deze ‘tuinthriller’, waarin te lezen is hoe een jonge detective de waarheid ontdekt achter een politieke moord en een kunstroof.

 

 

5

Santa Montefiore (serie).

Liever op de romantische tour en voldoende tijd om te lezen? Denk dan eens aan de deverill serie van Santa Montefiore. De serie bestaat uit 4 delen. Het verhaal speelt zich af tijdens WOII start bij  een jonge vrouw die op zoek is naar haar biologische moeder.  In 4 zinderende boeken wordt een compleet familiegeheim ontrafelt.

 

 

 

Naar het overzicht