x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Onkruid op bestrating kansloos tegen deze innovatieve milieuvriendelijke onkruidbestrijder!

Voor de bestrijding van onkruid op bestratingen, hebben wij recent een innovatief mobiel systeem aangekocht. Bij dit systeem maken chemische gifstoffen plaats voor bestrijding met kokend water, dat natuurlijk een veel milieuvriendelijker oplossing is. Als gevolg van strenge regelgeving, is het voor de professionele hoveniers sinds 1 april 2016 verboden om chemische onkruidbestrijding op (half-) verhardingen toe te passen.

Het water verhit, met een temperatuur van 102 °C, de celstructuur van de plant. Door deze temperatuurschok barst de celstructuur van de plant kapot, zodat deze uiteindelijk dood gaat. Er wordt bewust gekozen om de verharding ook te behandelen op die plaatsen waar op dit moment (nog) geen onkruid zichtbaar is. Zo worden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood, waardoor een preventieve werking ontstaat.

  

Het effect en de oppervlakteprestatie is afhankelijk van de groenbedekking, leeftijd en soort van het onkruid. Gemiddeld geven drie behandelingen per jaar voldoende resultaat. Het milieuvriendelijke aspect van deze heetwatermachine is erkent door de overheid en heeft daardoor een plaats gekregen op de Milieulijst.

U ziet het, wij blijven innoveren!

Naar het overzicht