x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Onkruid voorkomen is beter dan verhelpen!

Heeft u last van onkruid?? Wij niet! Wij beschouwen onkruid als een ongewenste plant, op een ongewenste plek. Ziet u een plantje door de voegen van de bestrating komen? Dan beschouwen we dit meestal als onkruid, maar eigenlijk is dit ook gewoon een plantje dat zich probeert te vestigen! Vaak willen we het plantje direct verwijderen, omdat hierdoor de uitstraling van het terras veranderd en om zaaien te voorkomen. Dit is dan ook een begrijpelijke reden. Het is uiteindelijk uw tuin, u bepaald wat er wel of juist niet mag groeien. Het vervelende van onkruid is, is dat het vaak sneller groeit dan alle andere beplanting. Dus als we zeggen “onkruid voorkomen is beter dan verhelpen” lees dan mijn tips hieronder. En heel veel tuinplezier toegewenst. 


“Met de tips van Piet, ziet u het onkruid niet!”

Tip 1:  
Wanneer u een border gaat beplanten of een stuk gaat verplanten, probeer de planten dan eens iets dichter op elkaar te planten dan op het etiket vermeld staat.

Tip 2:  
Plant zoveel mogelijk in het najaar.

Tip 3:   
Zorg voor een mulchlaag. Wanneer er weinig blad in uw tuin komt, kunt u ook gebruik maken van compost.

Tip 4:  
Verstoor het bodemleven niet door bijvoorbeeld te spitten. Hoe meer het bodemleven in balans is, hoe beter.

Tip 5:   
Hou het gehele jaar de borders zo gesloten mogelijk met beplanting. Het onkruid moet hierdoor steeds meer concurreren met de beplanting.

Tip 6:   
Pas de juiste beplanting toe. Planten die zich thuis voelen in uw tuin, zullen beter groeien.  

Tip 7:   
In de bestrating ziet u onkruid het snelst. Kies bijvoorbeeld voor minder bestrating en gebruik meer groene oppervlaktes.

Tip 8:  
Leg tegels met tussenruimtes, zo creëert u een groen pad van staptegels! Dit is beter voor het afvoeren van regenwater en u kunt door bijvoorbeeld kruiptijm of slaapkamergeluk tussen te planten, hardnekkige onkruid onderdrukken.

Tip 9:
Wanneer u uw terras regelmatig veegt voorkomt u dat zich ongewenste vegetatie kan vestigen in de voegen.

Tip 10:
Ontspan! Probeer te accepteren dat er ook in uw tuin onkruid groeit.

 

Heeft u na Pieter’s tips nog steeds last van hardnekkig onkruid? Bestrijd dit dan niet met chemische middelen, maar neem contact met ons op. Wij zullen dan op een weloverwogen manier kijken wat wij voor u en uw tuin kunnen betekenen. 

Naar het overzicht