x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw


Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het onderscheid.

We zijn begonnen aan een nieuw nieuwsitem, deze zal iedere 3 maanden op de dag dat het seizoen veranderd, uitgebracht worden. Dit nieuwsitem zit boordevol tips en bewustwordingen van de natuur tijdens de wisselingen van het seizoen. Probeer het eens, gebruik uw zintuigen tijdens het lezen van deze nieuwsbrief en ga op in de natuur.

De zomer is weer begonnen, niets is zo heerlijk als de geur van ochtenddauw of pas gemaaid gras. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele geuren die er in de natuur zijn. Geuren hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. We kunnen na een stressvolle dag volledig ontspannen als de geuren uit de tuin samenkomen.

U kent het vast wel, planten met doorns! Je ontkomt er bijna niet aan deze te vermijden. Het blijft ergens toch een gevoel van echt tuinieren geven en helaas komt het dan ook wel eens voor dat er een doorn in uw vinger komt. Voelen heeft net als ruiken een invloed op ons gevoel. Denk bijvoorbeeld eens aan het gevoel van dauwdruppels op het gazon en beplanting als u erop of erlangs loopt tijdens de vroege ochtendschemering.

Even heerlijk ontspannen uit het drukke, alledaagse leven met de geluiden van zingende vogels. Wanneer u s’ ochtends vroeg de deur uit moet en de vogels hoort fluiten, geeft dit een heerlijk gevoel als start van de dag. Hoe krijgt u die vogels in uw tuin? Onze tips: Hang een vogelhuisje op en voer de vogels op het juiste moment bij. Vogels in de tuin zijn niet alleen erg gezellig, maar ook erg praktisch tegen verschillende soorten insectenplagen.

Zien is misschien wel het meest voor de hand liggende zintuig van allemaal. Wanneer u een tuin ziet met vele kleuren, voelt dit al gauw goed aan. Helaas is dit gevoel vaak maar van korte duur. De kunst is om alle plantengroepen over de seizoenen te verdelen. Denk hierbij ook aan bollen en knollen. Deze nemen niet zoveel ruimte in bezit en kunnen de kleinere stukjes ideaal opvullen. Wat ook erg belangrijk is, is dat de kleurnuance goed wordt samengesteld. Er zijn van nature warme en koude kleuren en het is niet altijd makkelijk om een goed samenhangend geheel te krijgen. Vraag ons gerust om persoonlijk advies.

Naar het overzicht