x
Volg ons op facebook Volg ons op LinkedIN
Webontwerp: Studio2B
Open menu

Volg je droom

Waar sommige mensen alleen van dromen heb ik het gewoon gedaan. Nou ja, gewoon,… Een carrière switch is niet niks. Vorig jaar rond deze tijd was ik nog accountmanager.

En wat doe je dan wanneer je beseft dat je in dat vak niet oud wilt worden en graag buiten wilt zijn? De vacature van Wesseling Tuinen kwam als geroepen. Daar stond duidelijk in vermeld dat ze op zoek waren naar aanstormend talent. Dus ik hoefde nog geen ervaring te hebben? Toch maar reageren. Nee heb je en ja kun je krijgen.

“Iets kunnen opbouwen vanuit niets, dat is wat ik wil”

Tot mijn grote verrassing mocht ik komen kennismaken en inmiddels werk ik alweer sinds mei dit jaar bij Wesseling Tuinen. Ik heb een enorm leerzaam half jaar gehad.   

Want ik wist echt nog helemaal niets van het hoveniersvak. Om maar in de vaktermen te blijven, ik was nog erg groen. Niet dat ik nu alles weet. Dat kan uiteraard niet. Maar ik had ook niet gedacht dat ik nu al zoveel kennis zou hebben. Dat is met name te danken aan mijn collega’s. Al snel ontdekte ik dat daar echte passie voor het vak in schuil gaat. En dat geven ze graag door. Ik heb inmiddels van alle facetten van het vak een beetje mogen proeven.

Hierdoor kan ik nu ook al zeggen dat het aanleggen van tuinen en buitenruimtes mij tot nu toe het meeste aanspreekt binnen het vak. Wanneer ik iets op kan bouwen vanuit het niets word ik nog enthousiaster. Ik ben ontzettend blij dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en nu op mijn plek zit. Dat gevoel is wederzijds. En daarom start ik volgend jaar met hulp van Wesseling Tuinen een erkende opleiding gericht op het onderhouden en inrichten van buitenruimtes.

Ik hoop u volgens jaar te mogen ontmoeten in de tuin.

Nick

Naar het overzicht