Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Even voorstellen: Rick

Quote: 'ON-kruid bestaat niet'

Sinds wanneer werk je bij Wesseling Tuinen?
In september 2004 kwam ik voor de eerste keer in dienst.

De eerste keer? Ben je vaker in dienst gekomen dan?
Haha, ja, ik heb een paar keer een klein uitstapje gemaakt inderdaad. Wesseling Tuinen was mijn eerste werkgever. Ik had daarvoor wel een paar vakantiebaantjes gehad en stage gelopen, maar een vast dienstverband had ik daarvoor nog nooit gehad.

Na bijna 6 jaar, in mei 2010, kwam er een mooie kans op om mijn pad en ben ik er even een jaartje tussenuit geweest.

In 2011 kwam ik weer terug en opnieuw 7 jaar later maakte ik binnen Wesseling Tuinen de switch naar Amazone Tuintechniek. Dat was een hele andere functie met hele andere werkzaamheden. Ik vond het hartstikke leuk, maar ik miste toch het hovenier zijn. Opnieuw in mei, maar dit keer in 2021 koos ik daarom voor een functie die meer bij mij paste maar bij een ander bedrijf.

En nu toch weer terug waar je vandaan bent gekomen.
Inderdaad. Vanaf 1 juni 2024 ben ik weer in dienst gekomen bij Wesseling Tuinen. Mijn collega Roel gaat dit jaar met pensioen, dus er kwam een mooie functie vrij als voorman. Mijn andere collega Barry sprak ik nog regelmatig en die attendeerde mij erop. Ik had hem weleens verteld dat ik, ondanks mijn uitstapjes, bij Wesseling Tuinen altijd het fijnst had gewerkt. Hij had dat natuurlijk onthouden en zo kwam van het een het ander.

Jij weet dus als geen ander wat Wesseling Tuinen onderscheidend maakt.
Ja dat is voor mij heel duidelijk: communicatie.

De opdrachtgever wordt altijd uitgebreid op de hoogte gebracht van wat er gaat gebeuren, door wie en wanneer. Voor collega’s onderling geldt dat overigens ook. Iedereen weet wel van elkaar wat hij doet. Dat werkt prettig. En tot slot de liefde voor het vak. Er is nog echte passie.

Wilde je altijd al hovenier worden?
Ja! Ik stond als jochie van 13 al bij mijn vader in de garage om hem met eenvoudige klusjes te helpen. We hadden ook een klein tankstationnetje en daar mocht ik de auto’s aftanken voor de klanten die kwamen tanken. Op een dag kwam er een eigenaar van een hoveniersbedrijf die mij daar staan. Hij zei: wil jij grasmaaien? Dat is hartstikke leuk en daar kun je meer mee verdienen. En zo geschiedde. Sindsdien wil ik niet meer anders. Ik volgende een hoveniersopleiding en de rest van het verhaal heb ik net verteld.

Wat is jouw specialiteit?
Tuinen mooier en leuker maken. Met eenvoudige ideeën en goed onderhoud kun je de tuin al heel anders achterlaten dan hij was voordat je kwam. 

Wat is jouw boodschap voor tuinbezitters?
Ja dat is een goeie. Ik heb er zelfs mijn quote van gemaakt. ON-kruid bestaat niet. Daarmee bedoel ik: Planten die sommige mensen als onkruid zien, kunnen ook worden gewaardeerd. Ze bloeien heel mooi en / of zijn functioneel. Het is ook helemaal niet erg om voor een meer natuurlijke tuin te gaan. Integendeel. Daar horen soms dus ook planten bij die niet zijn aangeschaft maar uit zichzelf in de tuin willen groeien. Eigenlijk is dat juist hartstikke mooi. En goed voor de biodiversiteit.

Wilt u alles over ons hele team lezen? Klik dan hier

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B