Wesseling Tuinen

Pittige planten

Een plant is zoveel meer dan een opvulling in de tuin of alleen maar mooi om naar te kijken.
Planten zitten vol met energie die symbool staan voor iets, zorgen voor evenwicht in de natuur of bevatten bijzondere geneeskrachtige eigenschappen. Er zijn veel bekende voorbeelden te noemen van talloze kruiden zoals munt en thym of bloemen zoals Echinacea. Maar van verreweg de meeste planten is de werking ervan onbekend. Toch is er geen enkele plant die ‘zomaar’ bestaat.

Wist u bijvoorbeeld dat planten die spontaan op een bepaalde plaats groeien, iets te vertellen hebben? Ze geven bijvoorbeeld aan dat de grond te zuur is en zorgen met hun komst voor evenwicht. De meeste tuinbezitters zien slechts een plant die op een ongewenste plek de kop op steekt. Onkruid noemen we dat. Want onbekend maakt onbemind.

De hoogste tijd om hier verandering in te brengen.
In samenwerking met Jana Schmidtchen zijn we deze rubriek 'Pittige Planten' gestart, waarin we graag meer vertellen over de kracht van de natuur. Elke week kiezen we een actuele plant met pit. Van miniscule bloemtjes die tussen de tegels groeien tot bijzondere bomen. Alles komt in deze rubriek aan bod.

 

Ruud en Jana

Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B