Wesseling Tuinen
'WIJ WERKEN
SAMEN MET
GERENOMMEERDE
TUINARCHITECTEN
EN ONTWERPERS'

Bel ons direct!

tuinOntwerp: steeds weer de mooiste tuin ooit

Een goed ontwerp komt tot stand door heel veel vragen te stellen, goed te luisteren en interesse te tonen in de historie van de omgeving. Dit wordt gedaan door een tuinontwerper of -architect. Om de beste eindresultaten te bereiken, passen wij krachtenbundeling toe. Wesseling Tuinen werkt zeer nauw samen met een aantal vaste professionals die voor ons tuinontwerpen en tuinarchitectuur verzorgen. Hoewel ze zelfstandig ondernemer zijn en ook werk verzetten voor andere opdrachtgevers, maken ze 100% onderdeel uit van ons team. Maakt u kennis met een hen, dan maakt u kennis met Wesseling Tuinen.

Wanneer u tijdens deze kennismaking uw tuinwensen kenbaar maakt, dan luisteren zij ook goed naar wat er juist níet wordt gezegd. Ze stellen kritische vragen en delen daarbij hun kennis. Op die manier krijgt u al bij het eerste gesprek een goed advies. De vragen die zij stellen, hebben niet alleen betrekking op de tuin zelf. U kunt ook vragen verwachten als: ‘Bij welk gebouw hoort de tuin?’, ‘Is er een historie bekend die we kunnen laten herleven?’, ‘Welk doel heeft de tuin?’, ‘Met welke lichtinval moeten wij rekening houden?’, ‘Hoe is het met de waterhuishouding?’ Want een goed tuinontwerp komt alleen tot stand als er vooraf grondig onderzoek is gedaan.

Daarna is het tijd voor de tekentafel. Daar aangekomen verwerken zij alle verzamelde informatie tot een eerste ontwerp. Dit wordt met u besproken, samen met een kostenraming. Na uw akkoord volgt een beplantingsplan. Wanneer alles is goedgekeurd gaan we door naar de volgende fase en maken wij een plan van aanpak voor uw tuinaanleg.


TON OVER ONZE SAMENWERKING

Mijn naam is Ton Vissers, eigenaar van Ton Tuinen.
Toen ik in 2002 pas begon met ontwerpen, werkte ik voor veel verschillende hoveniers. Ik merkte daarbij al snel dat een goede samenwerking en een overeenkomende zienswijze op tuinen en ook de natuur in zijn algemeen, enorm bepalend is voor het eindresultaat. Al snel werd ik heel kieskeurig met wie ik wilde samenwerken. Bij Wesseling Tuinen zat het direct goed! Ik heb altijd ervaren dat ik eveneens onderdeel ben van het team. Ik voel mij thuis in de cultuur en kan mij helemaal vinden in de zorgvuldigheid waarmee zij werken. Inmiddels werken wij alweer ruim 15 jaar samen. 

Lees hieronder alles over onze samenwerking. Wilt u graag meer over mij weten?
U kunt mij ook terugvinden op de
teampagina.

 

VRAGEN AAN TON

Hoe bevalt deze samenwerking?
Deze bevalt mij heel goed. Ik vind inspiratie bij deze vakmensen. Het is fijn om met hen te sparren over de verschillende aspecten van het vak. Dit kan iets technisch zijn, maar ook over plantenkeuzes en bijvoorbeeld grondverbetering.

Hoelang werken jullie al samen?
Ruim 15 jaar!

Wat is een ‘Wesselingtuin’ voor jou?
Over een Wesselingtuin wordt nagedacht. Op voorhand door een ontwerp, tijdens de uitwerking van de prijsraming maar ook tijdens het proces van aanleg. Waar nodig wordt er bijgestuurd, maar de wens van de opdrachtgever staat altijd centraal. En, niet onbelangrijk, een 'Wesselingtuin'  is per definitie groen.

Wat maakt Wesseling Tuinen anders een andere opdrachtgever?
Zorgvuldigheid in al zijn facetten. Dat wil zeggen: naar de opdrachtgevers toe, zorgvuldig voor flora en fauna en zorgvuldig in de samenwerking met alle disciplines.


 

JANA OVER ONZE SAMENWERKING


Ik ben Jana Schmidtchen, landschapsarchitect en eigenaar van Studio Botaniq.

Het klikte meteen toen ik jaren geleden 'heel vrijblijvend' een kopje koffie kwam drinken bij Richard en Ruud op de zaak. Ik was daar door Ruud uitgenodigd, die bij toeval had ontdekt dat er een nieuwe tuinontwerper in Bloemendaal was gevestigd. Hij was nieuwsgierig geworden naar wie er in hun achtertuin was gaan ontwerpen. En zo geschiedde. Al snel begonnen we samen tuinen te realiseren en sinds die tijd is er een mooie samenwerking ontstaan.

Lees hieronder alles over onze samenwerking. Wilt u graag meer over mij weten?
U kunt mij ook terugvinden op de
teampagina.

 

VRAGEN AAN JANA

Hoe bevalt deze samenwerking?
Ik geniet enorm van de samenwerking met Wesseling Tuinen. Er werken stuk voor stuk vakmannen (en inmiddels ook vakvrouwen) die allen een enorme passie voor het hoveniersvak hebben. Dat zie je terug in de kwaliteit van de uitvoering. Elke tuin die we samen realiseren is weer de mooiste tuin ooit. We zijn continu aan het vernieuwen en verbeteren.

Hoelang werken jullie al samen?
We kennen elkaar sinds 2013 en vanaf die tijd hebben we vele mooie projecten samen mogen realiseren. Van kleine stadstuinen en groene schooltuinen met ecologische moestuintjes, tot high-end grachtentuinen en grote romantische landschapstuinen.

Wat is een ‘Wesselingtuin’ voor jou?
Een Wesselingtuin heeft een bepaalde kwaliteit, in materialen, in beplanting en vooral in de aandacht voor het detail. Wat de mensen van Wesseling Tuinen maken is vakmanschap op hoog niveau, de 'haute cuisine of horticulture'.

Wat maakt Wesseling Tuinen anders een andere opdrachtgever?
Wat ik nog meer waardeer, is dat ze enorm mee denken en nog een stapje meer doen dan verwacht wordt. Zo kom ik net terug bij een tuin hier aan de Keizersgracht die onlangs aangelegd is. Voor de grap opende ik de klep van de zelfgebouwde outdoor kattenbak. En wat vind ik daar? Een zakje biologisch afbreekbare kattenbakvulling en een klein schepje erbij. Dat verwacht niemand maar wat een mooie verrassing voor de klant als die hem opent! En omdat de uitvoerende Mannen van Wesseling hoorden dat de opdrachtgever aanstaand weekend zijn nieuwe hot tub gaat uitproberen, hebben ze alvast water in de hot tub laten lopen en kleine blokjes gehakt van het vuurhout, zodat alles ready is voor de buitenbelevenis. Wat een feest om met hun samen te werken!

Projecten ontwerp

 

Quote»

'Wij wisten heel goed waar onze tuin wel en niet aan zou moeten voldoen. Maar om dat vervolgens te vertalen en ervoor te zorgen dat het precies wordt zoals je in gedachten hebt is lastig. Gelukkig kwamen wij met Wesseling Tuinen in gesprek die samenwerkt met tuinarchitecten. Wesseling Tuinen verwees ons naar hen door waardoor onze wensen uitstekend werden vertaald. Bovendien kregen we goed advies. Beter hadden onze tuinwensen niet uit kunnen laten komen.'

Fam. Witte, Bloemendaal

Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B