Wesseling Tuinen
al meer dan
50 jaar een
begrip in
de regio

 

 

Bel ons direct!

Historie

 1957
1957

Het verhaal van een klusjesman

Bert Wesseling start als klusjesman annex tuinman in de omgeving van Bloemendaal. Ook bezit hij in die tijd een kleinschalige kwekerij aan de Johan Verhulstweg in Bloemendaal. Tot de dag van vandaag wordt daar nog steeds gekweekt. Op dit moment bevindt zich hier een moestuin.

Lees meer >
 1975
1975

Zo vader, zo zoon

De zoon van Bert, Jan Wesseling, komt bij zijn vader werken. De onderneming heet vanaf dat moment J.H. Wesseling & Zn.

Lees meer >
 1988
1988

Op eigen benen

Het bedrijf splitst zich. Jan wil graag groot worden en zijn vader blijft liever klein. Jan Wesseling gaat verder onder de naam Jan Wesseling Tuinarchitectuur. Dat doet hij met een van de vaste medewerkers en een aantal schoolverlaters. Het bedrijf van zijn vader blijft bestaan onder de naam J.H. Wesseling. Bert gaat hiermee nog een aantal jaren verder met de overige medewerkers.

Lees meer >
 1989
1989

Op eigen wij(s)ze

De plannen van Jan pakken goed uit. Het bedrijf groeit. Dit is vooral te danken aan de geheel eigen stijl die Jan hanteert. Inspiratie hiervoor doet hij op tijdens diverse tuinreizen die hij bijvoorbeeld naar Engeland maakt. Er wordt ook nieuw personeel aangenomen, waaronder Raf. Raf is een vertrouwd gezicht. In 1987 liep hij al stage bij het bedrijf van vader en zoon Wesseling. Nog meer bekenden komen in dienst. In 1990 doen Ad en Roel hun intrede.

Lees meer >
 1991
1991

Nood breekt wet

Nieuwe wetgeving maakt dat er een nieuwe bedrijfsnaam nodig is: het gebruik van ‘architect’ in de bedrijfsnaam vereist een afgeronde, geldige opleiding als architect. De naam wordt bij de KvK gewijzigd. Vanaf dat moment heet de onderneming Jan Wesseling Tuinontwerp & Aanleg BV. Voor de groei van het bedrijf maakt het geen verschil. Het werkt blijft aantrekken en meer personeel wordt aangenomen. Waaronder Barry (’94), Henk (’97), Freek en Ruud (’99).

Lees meer >
 1996
1996

Wissel van de wacht

Het bedrijf van wijlen Harry Kettmann, dat dan inmiddels al is voortgezet door zijn medewerker Loek van Velsen, wordt overgenomen. Loek zelf komt bij Wesseling in dienst. Ook Richard, die al sinds 1994 stage loopt, wordt in dit jaar medewerker in vaste dienst.

Lees meer >
 1997
1997

I like to move it!

De werkplaats annex kantine, die wordt gehuurd bij Zuivelhandel Reinier Rutte in Bloemendaal, is inmiddels te klein. Het bedrijf verhuist naar de Stephensonstraat 41 in Haarlem, waar tot dan Drukkerij Vijlbrief gevestigd is. Het pand biedt ook voldoende ruimte om een tweede bedrijf te huisvesten dat zich specialiseert in tuinberegening: Amazone Sprinkler Systems wordt opgericht.

Lees meer >
 2005
2005

Van stagiar naar directeur

Jan Wesseling stopt met het bedrijf. Richard Oostmeijer, ooit begonnen als stagair, neemt het bedrijf over. Dit markeert het begin van een nieuwe groeispurt. Tevens wordt de samenwerking met diverse professionals versterkt. Dit waarborgt de kwaliteit die men van ons gewend is.

Lees meer >
 2005
2005

Meegroeien

Met de groeispurt komt er ook een nieuwe functie vrij. Ruud van Petten klimt op de stoel van werkvoorbereider/calculator.

Lees meer >
 2006
2006

Ieder zijn vak

Met het vertrek van Jan Wesseling mist het bedrijf een tuinontwerper. Er wordt kennis gemaakt met diverse tuinontwerpers, waaronder Ton Vissers.

Lees meer >
 2010
2010

Omdat kennisoverdracht onze missie is

Wij hebben kennisoverdracht altijd hoog in het vaandel gehad. Onze missie is er zelfs op gebaseerd. We kunnen dan ook niet achterblijven om als erkend leerbedrijf te worden geregistreerd. Vanaf dan worden er regelmatig leerlingen begeleid en soms blijven er een paar plakken. Zoals Joey die van stagiair bij ons uitgroeit tot vakbekwaam allround hovenier.

Lees meer >
 2012
2012

Waar een kopje koffie in kan resulteren

Netwerker als hij is, ontdekt Ruud ineens dat er een tuin- en landschapsarchitecte in Bloemendaal woont die hij nog niet kent: ‘Laten we kennismaken…’ Tot de dag van vandaag is Jana Schmidtchen één van de vaste ontwerpers van Wesseling Tuinen.

Lees meer >
 2014
2014

Raf 25 jaar in dienst

Per 19-05-2014 werkt Raf Wittebrood alweer 25 jaar bij Wesseling Tuinen. Namens directie en collega’s van harte gefeliciteerd.
Uit blijk van waardering zullen wij, op 23-05-2014, gezamenlijk toasten en een heerlijk hapje eten bij Villa Westend.

Lees meer >
 2015
2015

Ad en Roel, 25 jaar in dienst

Dubbel feest!
Knip het jubileumlintje maar. Ad en Roel werken er nu samen 50 jaar!

Lees meer >
 2016
2016

Amazone Waterbeheersing op eigen benen

Dat het een goede keus is geweest om Amazone Waterbeheersing als zelfstandige bedrijf verder te laten gaan, dat is gebleken. Steeds vaker worden zij gevraagd voor uiteenlopende tuintechnische oplossingen. Dekt de naam Amazone Waterbeheersing de lading nog wel? Al snel is Amazone Tuintechniek geboren. Particuliere klanten en tuinprofessionals weten Amazone nu te vinden voor de aanpak van wateroverlast en watertekort, maar ook voor tuinverlichting, vijvertechniek en zelfs robotmaaiers. Het lijkt erop dat het bedrijf nu echt op eigen benen staat.

Lees meer >
 2018
2018

Commerciële topper

Onze alleskunner Ruud van Petten heeft veel meer in zijn mars dan werken voorbereiden en berekenen. Dat bewijst hij keer op keer. Hij wordt aangesteld als commercieel directeur en bepaald daarmee officieel samen met Richard de koers van het bedrijf. Daarnaast blijft hij de taken op zich nemen als werkvoorbereider/calculator.

Lees meer >
 2018
2018

Vrouwelijke versterking

We krijgen steeds meer werk en dat betekent ook meer drukte op kantoor. Het is fijn als we iemand hebben die structuur aanbrengt, mailings verstuurt, de telefoon beantwoordt. Die persoon vinden we in Chantal Roozendaal die De Mannen komt versterken als managementassistente.

Lees meer >
 2019
2019

Time Flies

12,5 jaar vliegen voorbij! Dat heeft Sander (links) ook ontdekt. Voor hij het wist werd hij geconfronteerd met een Jubileum en een nieuwe functie. Vanaf nu is hij Voorman En dan te bedenken dat hij als hobbykok binnenkwam om te kijken of het hoveniersvak hem aansprak.

Lees meer >
 2019
2019

De man die alles maken kan

Tja, als je op een zwart/wit foto staat afgebeeld dan weet je wel hoe laat het is. Barry, je ziet het niet aan hem, is alweer 25 jaar in dienst! 

Lees meer >
 2020
2020

Naamsverandering Amazone

Dat Amazone Waterbeheersing als zelfstandig bedrijf opereert is merkbaar. Steeds vaker worden Rick en Pieter gevraagd voor uiteenlopende tuintechnische oplossingen. En dat zet de heren aan het denken. Dekt waterbeheersing de lading nog wel? Of… Amazone Tuintechniek is geboren. Particuliere klanten en tuinprofessionals weten Amazone nu te vinden voor de aanpak van wateroverlast en watertekort, maar ook voor tuinverlichting, vijvertechniek en zelfs robotmaaiers.

Lees meer >
 2021
2021

Frisse wind

Met een nieuwe website, kan een nieuwe huisstijl niet uitblijven.

Bovendien, De Mannen worden ouder, de scherpe randjes gaan eraf (niet te verwarren met scherp inzicht, want dat blijft natuurlijk). We besluiten de rode kleur een iets vriendelijkere tint te geven en kleuren het oranje.

Lees meer >

 

Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B