Wesseling Tuinen
Een mooie tuin
begint met bodemkennis!

Bel ons direct!

Bodemonderzoek: uw tuin leren begrijpen

Een mooie tuin begint bij bodemkennis. Of het nu gaat om een reeds bestaande tuin of een stuk grond waar we een tuin van mogen maken, bodemonderzoek is een eerste vereiste in iedere tuin waar wij aan de slag gaan. We nemen daarvoor monsters van de bodem en sturen dat naar het laboratorium. De uitkomsten vertellen ons hoe het is gesteld met bijvoorbeeld de zuurstofhuishouding en de lucht- en waterbalans. We krijgen inzicht in de structuur en de PH-waarde en hoe het is gesteld met het bodemleven. Met deze informatie kunnen we het juiste bewerkings- en bemestingsadvies geven. Komen wij uw tuin onderhouden? Dan stemmen wij ons onderhoudsschema hierop af. Betreft het een tuin die nog moet worden aangelegd of gerenoveerd, dan stemmen wij het beplantingsplan op de uitkomsten af.

Wist u dat de samenstelling van de bodem aan verandering onderhevig is? Wij adviseren daarom elke 2 jaar een bodemonderzoek te doen, zodat u uw tuin optimaal gezond kunt houden. Daar krijgt u een rijke groei en bloei voor terug. Ook wanneer u het onderhoud graag zelf doet, kunt u bij ons een bodemonderzoek aanvragen. U krijgt dan van ons een rapport met de uitslag en een bijhorend bemestingsadvies op maat.

Wilt u meer weten over het bodemleven en hoe dit in relatie staat met de gezondheid van uw tuin? Lees dan ons artikel, 'de 6 geheimen van een gezonde tuin vol leven’.

Nieuwsgierig naar wat er dieper in uw eigen tuin leeft? Vraag dan een bodemonderzoek aan.

 

Wist u dat...

… ons werkgebied Kennemerland veel verschillende grondsoorten kent? De Mannen van Wesseling komen veen, klei en zand tegen tijdens het werk. Inmiddels werken wij al bijna vier decennia met gediplomeerde vakmensen. We durven wel te stellen dat we ruime ervaring met de verschillende grondsoorten hebben. Wat de behoefte is van elke grondsoort, welke planten en bomen het goed doen per grondsoort en welke ziektes en plagen veelvuldig voorkomen.

 

Quote»

'Jullie zijn de enigen die onze tuin begrijpen.'

A. Pietersen, Overveen

Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B