Wesseling Tuinen
wij streven
naar 100%
duurzaamheid
in ons vak!

Bel ons direct!

duurzame Onkruidbestrijding

Wist u dat...

… onkruid niets anders is dan een plantje dat op een ongewenste plek groeit? Bijvoorbeeld tussen uw tegels op het terras. Meestal betreft het een sterk plantje dat zelfs onder zeer slechte omstandigheden nog goed groeit. ‘Hardnekkig’ noemen we dat.

Vroeger zochten we dan ook naar hardnekkige oplossingen om het ongewenste plantje te lijf te gaan. Inmiddels weten we allemaal hoe schadelijk dat is voor de biodiversiteit. Sinds 2016 werd er zelfs een verbod gelegd op het gebruik van chemische onkruidbestrijding op (half-)verhardingen door de professionele hovenier. Tot onze grote verbazing werd dat verbod in oktober 2020 weer opgeheven. Maar niet wat ons betreft!

Duurzaam en milieubewust werken is bij ons altijd al een belangrijke pijler geweest. Dat was al vóór 2016 zo en dat blijft ook zo! Ongeacht het besluit van de rechter, zeggen wij NEE tegen gif. Wist u dat pesticiden ook voor ons (u en wij) schadelijk zijn? Zodra het gaat regenen komt het gif in het oppervlaktewater terecht.

Gelukkig zijn er veel collega’s die, net als wij, weigeren terug te keren naar het oude. Ook zij nemen hun verantwoording voor mens en milieu.

En stiekem hopen wij dat u als particulier er zelf ook zo over denkt.

Maar wat dan wel?

De oplossing
Is niet wat veel mensen nog denken, een litertje schoonmaakazijn. Dit is minstens zo schadelijk. Gelukkig is er nog een andere manier. 

Wij hebben een vriendelijke en zeer effectieve oplossing gevonden om onkruid te verwijderen dat tussen bestrating groeit. We hebben een innovatief mobiel systeem waarbij de chemische gifstoffen plaats hebben gemaakt voor bestrijding met kokend water.

Hoe werkt dat?
Het water verhit, met een temperatuur van 102°C, de celstructuur van de plant. Door deze temperatuurschok barst de celstructuur van de plant kapot, zodat deze uiteindelijk dood gaat. Wij kiezen er bewust voor om de verharding ook te behandelen op die plaatsen waar op dit moment (nog) geen onkruid zichtbaar is. Zo worden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood, waardoor een preventieve werking ontstaat.

 

 

Voordelen onkruidbestrijding volgens de heetwatermethode

 

 

Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B