Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Joey brengt theorie in praktijk

Vroeg in de morgen samen met Ad van Ketel op weg naar kwekerij Dependens in Bennekom, om beplanting op te halen voor de eerste tuinaanleg van 2016. Daar aangekomen kregen we van Jan Huiberts direct een rondleiding over de kwekerij. Voor het eerst zag ik hoe Fagus sylvatica en Malus ‘Rudolph’ langs metalen bogen worden geleid. Is het niet prachtig om in het voorjaar door een tunnel van bloesem te kunnen lopen? Zo zijn er nog legio voorbeelden te geven van mooie lei- en snoeivormen. Ook worden op kwekerij Dependens stekken biologisch opgekweekt in tunnelkassen. Deze kassen staan nu al weer vol met planten die vanaf dit voorjaar worden verkocht in het plantencentrum.

Door deze biologische wijze van kweken vallen zwakke stekken uit. Zo blijven alleen de gezonde en vitale stekken over om te worden doorverkocht aan zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Vermeerderen, stekken en enten van plantmateriaal is uitgebreid aan de orde gekomen.

Tot slot liepen wij langs de Nationale Plantencollectie van de Buddleja, vlindermagneet bij uitstek. Meer dan 100 soorten zijn hier in een uitgebreide inspiratieborder aangeplant, in combinatie met andere vaste planten en heesters. Inmiddels was de auto opgeladen met de planten die wij vooraf hadden besteld en vertrokken wij voldaan weer richting Haarlem.
Al met al was het een zeer leerzame en inspirerende dag.

Geschreven door: Joey Teeuwen.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B