Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Calm after the storm

Vorige week verscheen er geen verslag over onze avonturen. Die week stond in het teken van Poly. U weet wel, die zomerstorm waar een vriendelijke naam aan werd gegeven. Maar schijn bedriegt, want er was niks schattigs aan Poly. Ze blies grote oude reuzen omver alsof het niks was. Op vele plekken waren wegversperringen. Zigzaggend en slalommend reden we via onder andere de A9 naar ons werk. Daar aangekomen was Richard al bezig om de zorgvuldig gemaakte planning te vervangen voor diverse spoedgevallen.

De ene verwoestende ravage was nog verbazingwekkender dan de andere. We konden weinig anders doen dan helpen puin ruimen en er gewoon ‘te zijn’.

Gelukkig liep het in de meeste gevallen goed af en had de val van de zware gevaartes ergere schade op een haar na gemist. Maar de schrik zat er bij velen goed in. Wat zeer begrijpelijk is, want deze, nu al historische zomerstorm, ging ook ons niet in de koude kleren zitten.

 

  poly 2

poly 2    poly

Maar ook na een zware storm komt zonneschijn, dus konden we afgelopen week voor een groot deel de normale werkzaamheden weer oppakken.

Of dat nu daardoor kwam of doordat we voorzichtig in vakantiestemming raken is nog steeds onduidelijk. Feit is dat Ad fluitend in de werkplaatst te vinden was, Joey spontaan natuureducatie gaf bij de opdrachtgever thuis en Ruud zijn bureau verruilde voor ouderwets onderhoudswerk in de tuin.

ad in werkplaats  ruud in de tuin  Joey in overleg

Verder waren we overwegend aan de gang met onderhoudswerkzaamheden voor onze vaste opdrachtgevers, vakantiegangers en een aantal nieuwe klanten. Zo hebben we naast diverse snoeiwerkzaamheden weer menig gazon met trots achtergelaten.

Daarom deze week een tip voor een mooi gazon: Nu de temperaturen in het land warm tot tropisch zijn, raden wij aan de stand van de grasmaaier aan te passen van kort naar iets hoger. Wanneer het gras ultra kort wordt gemaaid in deze tijd van het jaar, is de kans op een geel gazon groter.

Hoe kun je zo’n week nu beter afsluiten dan met een zomerse barbecue.
BBQ 2023

Aangezien Raf onlangs zijn geheime BBQ-recept met ons deelde, wilden we dat uiteraard allemaal geproefd hebben. U ziet dus wel wie hier aan het kokkerellen is.
(recept gemist? Lees dan hier onze vorige week van Wesseling terug)

Ps, bent u ook in vakantiestemming, maar heeft u nog niemand gevonden om de tuin voor u bij te houden tijdens uw afwezigheid? Check hier onze vakantiedeal.

 

Goed weekend!
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B