Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Dat vraagt om een feestje

De zon schijnt! Eigenlijk is dat al reden genoeg voor een feestje. We kwamen afgelopen week in veel tuinen de eerste voorjaarsonderhoudsbeurt van dit jaar doen. Denk daarbij onder andere aan grasmaaien, bemesten, tuinmeubilair gerepareerd en schoon retour brengen en bestrating schoonborstelen. Werkzaamheden die bevestigen dat het eindelijk op lente gaat lijken. Daarom gaan deze bezoekjes aan de tuin altijd gepaard met een feestelijk gevoel.

 

3x taart!

Maar er waren een paar collega’s die zich pas echt feestelijk mochten voelen.
Ruud luidde deze feestweek maandag in door zijn 50e verjaardag te vieren. Dat konden we uiteraard niet zomaar stilletjes voorbij laten gaan, dus werd hij verwelkomt door een reusachtige pop bij de voordeur.

pop ruud

Dinsdag was het opnieuw raak. Onder het genot van een hapje en een drankje waren we allemaal bijeengekomen om zowel Ruud als Freek te feliciteren met 25 jaar dienstverband. De mannen werden in het zonnetje gezet met een oorkonde en een beeldje.

Een klein voorproefje op het najaar, wanneer we eropuit trekken met elkaar en er speciaal voor deze jubilea een avondje uit van maken.

oorkonde Freek krijgt beeldje

Donderdag kwam Eoghan zijn woord na. Hij had appeltaart beloofd, omdat hij deze week zijn laatste stagedag heeft bij ons. Niet om te vieren dat hij weggaat. Maar om te vieren dat hij nu stagiair af is en zich bij het team aansluit. Hij moet nog wel naar school, dus we gaan hem niet zo vaak zien als we zouden willen. Maar zodra het vakantie is dan komt hij graag zijn vrije dagen bij ons doorbrengen als collega.

(Helaas geen foto, de taart was veel te lekker om te wachten op de fotograaf )


Of we deze week net zo feestelijk afsluiten dat weten we nog niet.
Boaz is op dit moment zijn rij-examen aan het doen. Maandag weten we vast meer. Ondertussen duimen we allemaal voor hem dat hij zichzelf vandaag alvast een mooi verjaardagscadeau geeft voor zijn verjaardag zaterdag.

 

Onze tuintip voor deze week:

Voor onze tuintip komen we nog even terug op de voorjaarsonderhoudsbeurt. We merken dat veel tuinbezitters graag weer volop de tuin en de bloempotten vullen met eenjarig perkgoed. Wacht daar liever nog even mee, want er is nog steeds kans op vorst. Dat overleven deze planten niet. Wij starten pas met het planten van 1-jarigen in de maand mei. Nog even geduld dus. Mocht u uw kooplusten niet kunnen bedwingen, koop om te beginnen planten van een biologische kweker en zet de planten nog niet in de volle grond. Bij naderend nachtvorst kunt u de planten binnen zetten.

perkgoed

 

Tot slot ons beste advies: Maak van elke dag een feestje!


Goed weekend
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B