Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Baantjes trekken

Gras, gras en nog eens gras. We hebben wat afgemaaid afgelopen week. We zien er groen van. Maar dat deert ons niet, want we zijn dol op gras. Gras is een oersterk veelzijdig plantje en in onze ogen nog altijd onderschat. Daardoor laat het onderhoud ervan nog wel eens te wensen over. Eigenlijk best vreemd, want menig tuinliefhebber droomt van een mooi strak en groen gazon. Daarom schreven we enige tijd geleden al een artikel over
gazononderhoud in het voorjaar en gazononderhoud in het najaar.
En in dit blog leest u wat u het beste in de zomermaanden kunt doen met uw gazon.


Ook wij zien graag een mooi, strak en groen gazon. Er kleeft echter één nadeel aan. Het betekent dat een gazon zo goed als mogelijk vrij dient te zijn van overige plantjes die erin groeien. Maar daar zijn we het dan weer niet mee eens. Ook al zijn de plantjes die ertussen groeien vaak piepklein, ze zijn van grote waarde. Het betreft doorgaans inheems groen waar menig hommel en/of vlinder niet zonder kan.


Dilemma? Niet wat ons betreft. Als wij het in elke tuin met een gazon voor het zeggen zouden hebben, zouden we overal baantjes trekken. Oftewel stroken gras waar de natuur haar gang mag gaan. Oké, eerlijk is eerlijk, met een beetje hulp van ons. Want wij zaaien die stroken vervolgens graag vol met prachtige inheemse bloemensoorten.
Het gazon wordt hiermee speels onderbroken, het geeft kleur aan de tuin en het is een heel eenvoudige manier om de natuur een handje te helpen.


We hebben deze week dan ook geen tip maar een dringende vraag aan de grasmateigenaren. Waar kunt u een strookje gras afstaan aan de natuur? Laat het ons weten, wij adviseren graag over het inzaaien van kleurenpracht, zodat u volgend jaar of misschien zelfs dit voorjaar al kunt genieten van levendig gezoem en gevladder in de tuin.

 

Goed weekend
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B