Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Die verrekte eikels

Misschien is het u opgevallen dat de herfsttafel er dit jaar maar karig bijstaat. Normaal gesproken vinden we een overvloed aan onder meer beukennootjes en eikels. Maar dit jaar is er in vergelijking met voorgaande jaren bijna geen eikel te bekennen. De bomen hadden te kampen met een zeer koude start van het jaar, waarna er regenachtige maanden volgden. Voor veel gewassen zorgde dit voor een groeispurt en daardoor uitputting. Laatst schreven we er al over en moesten we concluderen dat daardoor de herfst al vroeg zijn intrede deed. De bomen begonnen dit jaar namelijk al snel te kleuren.
 
Het weerbeeld van de laatste seizoenen heeft er dus ook toe geleid dat de hoeveelheid eikels drastisch is verminderd. En dat heeft invloed op de natuur. Diverse dieren hebben de nootjes en eikels op hun menu staan. Denk aan eekhoorns en zwijnen. Waar zij andere jaren nog volop voedsel hadden, kan het zomaar zo zijn dat de natuur het evenwicht weer in ere hersteld, omdat niet alle dieren de komende winter zullen overleven.
 
Nu maar hopen dat dieren geen gekke dingen gaan uithalen in hun speurtocht naar voedsel en dat uw tuin met rust wordt gelaten.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B