Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Een frisse start

Ons laatste weekoverzicht verscheen vlak voordat we aan onze jaarlijkse welverdiende time-out begonnen. De kerstboom is allang weer ingepakt, de oliebollen zijn eraf getraind en we zijn inmiddels alweer enkele weken in het nieuwe jaar verder.

2023 was een frisse start.
Dan hebben we het niet alleen over het weerbeeld. Gladheid, overvloedig veel regen, mist en koude wind. Wat dat betreft zijn we nieuwe jaren weleens beter van start gegaan. Koning winter schepte er genoegen in onze planning in de war te schoppen. Uiteraard waren we wel in de tuinen aan het werk, maar we konden niet voorkomen dat een aantal werkzaamheden helaas doorgeschoven moesten worden.

We hebben ons tijdens de meest extreme regen en vrieskou in de loods verschanst waar we gelukkig ook nog genoeg te doen hadden. En ook dat gebeurde met frisse zin. Zo konden we de noodzakelijke voorraadtellingen afronden, vogelhuisjes maken en bijenhotels in elkaar zetten. Terwijl we daarmee bezig waren, konden we getuigen zijn van een zeer enthousiaste Sven die dankbaar afscheid nam van de trouwe shovel die ons al bijna 20 jaar een dienst bewijst. Het werd nu toch echt wel tijd voor een nieuwe, waarmee we tevens een aanzienlijke verbeterslag maken in ons MVO-beleid.

Sven neemt afscheid van de shovel -2

De machine is voorzien van de nieuwste snufjes die het veilig werken bevorderen en heeft een aanzienlijk schonere uitstoot. Dat wilde Joey uiteraard als eerste allemaal even testen.

Joey test nieuwe shovel als eerste

 

Vervolgens kregen we nog een uitgebreide toelichting op de nieuwe trilplaat die eveneens werd geleverd. Beide machines maken ons het werk een stuk gemakkelijker en minder arbeidsintensief. We kunnen met deze aanwinst veiliger, efficiënter en sneller werken.

  nieuwe trilplaat  team overleg

Ondertussen werden de BHV cursussen herhaald en zijn we ook daarmee weer helemaal up to date.  
Veiligheid voor alles.

Tot slot kregen we een frisse kijk op onze werkzaamheden. Die werd ons gegeven door verschillende sollicitanten die graag een dagje met ons wilde meedraaien.
We bieden namelijk nog steeds de mogelijkheid om een betaalde sollicitatie bij ons te doen. Daar werd ook in het nieuwe jaar gehoor aan gegeven. Hierdoor mogen we binnenkort 2 nieuwe collega’s verwelkomen die we tegen die tijd natuurlijk aan u zullen voorstellen.

Dat betekent overigens niet dat we deze ludieke sollicitatiemethode stopzetten. We blijven op zoek naar nieuwe collega’s die ons willen ondersteunen. Studenten, ervaren hoveniers en zij-instromers blijven we uitnodigen om kennis met ons en ons werk te komen maken.

Hopelijk wordt het de komende periode beter werkweer. Een keertje tussendoor werkzaamheden uitvoeren in de loods is natuurlijk ook noodzakelijk, maar we zijn uiteindelijk toch het allerliefste in de tuinen te vinden.

 

De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B