Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Explosief

Bent u er net even heerlijk tussenuit geweest, lekker ontspannen en zonder zorgen weg van huis, krijgt u bij thuiskomst de schrik van uw leven.

Het overkwam al vele vakantiegangers voor u, want 2021 blijkt een explosief jaar.

Waar we eerst nog geduldig op warm voorjaarsweer zaten te wachten en we de bloemen en planten bijna de grond uit konden kijken omdat er weinig schot in de zaak zat, krijgen we nu alles dubbel en dwars. Gaat u maar na: warm weer in combinatie met voldoende regen vormen het walhalla voor alles dat groeit en bloeit.  

Helaas niet alleen voor de beplanting die u graag wilt zien. Op alle plekken waar u de beplanting niet wenst, groeit het net zo hard en soms zelfs harder. Het resultaat: De terugkeer van een ontspannen vakantie kan voor sommige vakantiegangers onder ons nog weleens stressvol uitpakken, wanneer men bij thuiskomst een totaal verwilderde tuin aantreft.

Dat betekent werk aan de winkel voor ons. Explosief groeiweer in combinatie met collega’s die eveneens van een welverdiende vakantie genieten, maakt dat de achtergebleven Mannen zelfs op zaterdag het zweet van hun voorhoofd vegen in menig tuin. Helaas hebben we daar geen bewijsmateriaal van, want tijd voor het maken van foto’s is er niet bij. Het ene onkruid is nog niet verwijderd en de andere heg is nog niet gesnoeid of we kunnen alweer opnieuw beginnen. Er is amper tegen deze groeispurt op te werken. Met deze temperaturen in combinatie met voldoende water lijkt er voorlopig nog geen verandering in te komen.

We kunnen daarom heel goed begrijpen dat u zelf ook de mouwen opstroopt om het natuurgeweld in eigen tuin een halt toe te roepen. Daarom deze week enkele tips waarmee we u met een gerust hart zonder lichamelijke ongemakken de tuin onderhanden kunnen laten nemen.

1. In tegenstelling tot andere jaren hebben we een redelijke natte zomer. Perfect weer om het onkruid te verwijderen, want vlak na een regenbui kunt u de ongewenste plantjes het makkelijkste uit de grond trekken. Handig als u plantjes tussen de tegels heeft groeien en wilt verwijderen.

2. Wilt u het onkruid in de border verwijderen? Gebruikt u dan de schoffel. In dat geval raden wij  juist aan even te wachten tot de grond weer droog is, dat werkt veel minder zwaar.

3. Vaak schoffelen we enkel  links - of rechtshandig, afhankelijk van uw voorkeur. Echter is het voor de meeste mensen prima te doen dit werkje links- en rechtshandig af te wisselen. Dit is veel beter voor uw lichaam.


4. Wanneer u dit werk niet veel doet, zorg er dan voor dat u niet langer dan 10 minuten dezelfde repeterende beweging maakt. Zet desnoods een wekkertje, want zolang u bezig bent, heeft u niets in de gaten, maar wanneer u stopt… Kortom, zorg voor voldoende afwisselende bewegingen.

 

5. Bent u van plan de heg te snoeien? Zorg dan voor goed ergonomisch gereedschap.


6. Let er verder op dat u voldoende water drinkt en houd regelmatig even pauze. U doet dit tenslotte niet iedere dag zoals wij.

 

7. Om spierpijn te voorkomen raden wij daarom een goede warming up aan.

Kies verschillende rek- en strekoefeningen voor uw rug, schouders en nek.

 

8. En tot slot, wanneer het werk erop zit… GENIET! Pak een lekker koud drankje en geniet van het resultaat. Het is tenslotte nog steeds weekend.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B