Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Gezonde buitenlucht

Het weer zag er gelukkig veel beter uit afgelopen week, dus konden we meer doen in de tuinen. Roel en Freek gingen gewapend met tuinmateriaal, waaronder de snoeischaar op pad.
Inderdaad de snoeischaar, want het winterseizoen is een perfect moment voor snoeiwerkzaamheden. De sapstromen van de meeste bomen liggen dan stil, waardoor de kans op het zogeheten ‘bloeden’ aanzienlijk kleiner is.
We krijgen overigens veel vragen over snoeien, daarom zijn we er een blog over aan het schrijven die we volgende week zullen plaatsen.

Koen kwam na zijn papadag ook bijspringen. Een relaxte dag voor hem. Niet dat hij niet hard werkt. Integendeel! We zijn dolblij met Koen zijn werkethiek. Maar een kleine dreumes thuis kan soms meer energie vreten dan het alom vertrouwde harde werken in de tuin. Bovendien: onderzoeken wijzen uit dat buitenlucht rustgevend en gezond is.

Misschien dat we daarom Ruud ineens buiten op de shovel aantroffen waar hij een bestelling meerstammige bomen in ontvangst aan het nemen was op de werf. Een goed excuus om zijn bureau even te verruilen voor een frisse neus.

Dat de buitenlucht gezond is weet ook Barry als geen ander. Na een paar verplichte dagen binnenshuis wegens ziekte, stond hij binnen no-time weer buiten. De beste manier om weer helemaal de oude te worden, aldus Barry.

Dat kwam goed uit, want daardoor kon de toolbox doorgaan die hij samen met Joey had georganiseerd. De nieuwe shovel, waar we vorige week al even over schreven’ is zo geavanceerd dat een extra toelichting geen overbodige luxe bleek. Veiligheid staat immers boven alles. En dus stonden we weer allemaal bij elkaar in de hal rondom de shovel.
Barry Toolbox
Tot slot waren Raf en Joey afgelopen week in een binnentuin in Haarlem aan de slag gegaan. De tuin, niet heel groot, werd oorspronkelijk gedomineerd door een enorme overkapping. Dankzij de tekenkunsten van Ton Vissers werd daar een mooi renovatieplan op losgelaten, waardoor er binnen de kortste keren een totaal nieuwe buitenruimte werd gecreëerd. Daarbij werd een deel van de overkapping ontdaan van het dak, zodat er een mooie basis bleef staan voor een pergola.

pergola

Deze klus is na afgelopen week al voor het grootste deel gereed. De snelheid hadden we te danken aan Tom Verheul, die voor ons klaar stond om materiaal, zoals zand en stenen, over de achtergelegen bergingen heen te tillen, rechtstreeks de tuin in. Hierdoor zijn ons heel wat kilometers met de kruiwagen en dus tijd bespaard gebleven.

Volgende week komen de timmerman en de metselaar het geheel afronden, waarna wij er nog een keer naartoe gaan voor het aanplanten en om een mooie vaas een Atelier Vierkant te plaatsen.
In een volgende week van Wesseling komen we vast en zeker nog op dit project terug.

 

Voor nu een goed weekend gewenst!

De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B