Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Koekje van eigen deeg

Terwijl iedereen de lentekriebels krijgt van de aanhoudende zon en de telefoon roodgloeiend staat, zitten Freek en Ad te genieten van de zelfgemaakte koekjes die de dochter van Jana voor ze heeft gebakken. Terwijl de beide heren lekker zaten te smikkelen, stonden ze en passant nog even model voor de tekening die dezelfde dochter van hen maakte. Het resultaat: een treffende gelijkenis.

Ondertussen werd Jana zelf aan een interview onderworpen, want de wijze waarop zij naar de tuin kijkt en haar architectenkennis- en kunde gebruikt mag bijzonder worden genoemd.
Wat haar betreft gaat er zoveel meer schuil achter beplanting en hebben ze een nog veel belangrijkere functie dan alleen maar mooi zijn. Jana stemt de beplanting van de tuin helemaal af op de leefsituatie en karaktereigenschappen van de tuinbezitters, waardoor ze écht tot rust kunnen komen in de tuin. Hoe dat zit, leest u binnenkort in onze seizoensprikkels die rond 22 maart weer uitkomt en waarin het interview met Jana zal zijn terug te lezen.  

We noemden het al. De telefoon stond afgelopen week roodgloeiend en dus werd er ook hard gewerkt. Op Instagram verschenen afgelopen week al foto’s van een nieuwe tuin waar Raf en Sander samen aan de slag waren. Een tuin naar het ontwerp van Ton. En Barry zou Barry niet zijn als hij zich niet weer met prachtige bouwwerken bezig zou houden. En verder zijn we lekker bezig geweest om de restanten herfst en winter uit de tuinen te verwijderen. De laatste gevallen bladeren zijn opgeruimd, op sommige plekken mochten we het tuinmeubilair alweer buiten zetten en zelfs het eerste gazon werd alweer gemaaid.

Daar zijn we nog voorzichtig mee en we raden u aan hetzelfde te doen. Niet omdat de temperaturen het nog niet toelaten, maar omdat we overal kunnen genieten van krokussen en narcissen die de kop opsteken in de gazons. Wat ons betreft hét ultieme lentegevoel. En dat houden we graag zo. Dat betekent concreet dat we graag jaarlijks van dit tafereel genieten. Om dat te kunnen doen, moeten de bloemen minimaal 6 weken zijn uitgebloeid, voordat u de grasmaaier ter hand neemt. Op die manier krijgen de bolletjes ondergronds de kans zich weer op te maken voor een nieuw seizoen.

Kortom, ervaar wat de natuur ons allemaal weer te bieden heeft en laat haar in alle rust ontwaken, zonder teveel tussenkomst van ons. Dan kunnen we het langst genieten. 

Hopelijk wordt het weekend net zo prachtig als de afgelopen weken.

De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B