Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Oververhit

Afgelopen week mochten we genieten van écht zomers weer. Nou ja… genieten… Het was ook wel een beetje afzien. Iets dat Ad goed wist te uit te beelden als een echte figurant in zijn eigen productie. (zie foto onderaan) Gelukkig mochten we vroeg op de dag beginnen en kregen we alle medewerking van onze opdrachtgevers. De meeste van hen gingen extra vroeg uit de veren, zodat we al om 6:00 uur aan de slag konden. Hoewel we natuurlijk ook zelf extra water bij ons hadden, werd er overal goed voor ons gezorgd met onder andere water en ‘verplichte’ extra pauzes die we moesten inlassen.

Op het landgoed kwam het deze week goed uit dat wij met ons ‘Zeeuws Meisje’ aan de slag konden. Zo heet het kleine trekkertje met aanhanger dat onlangs werd aangeschaft. Waar we voorheen nog met volle kruiwagens liepen te sjouwen, konden we alle tuinafval nu eenvoudig vervoeren. Niet alleen handig en tijdbesparend, maar in dit geval ook een aangename verkoeling van de rijwind.

Joey mocht samen met Barry weer een prachtig aanlegwerk op zijn naam zetten en verenigde het nuttige met het aangename. Nadat we een terras hebben aangelegd, vegen wij de naden tussen de tegels in met een op kleur gemaakt mengsel van voegenzand en pigment. Vervolgens broezen wij zoals dat heet de tegels. U mag het ook gewoon natmaken met een mist van fijne waterdruppels noemen. In elk geval kwam het nodige broezen de heren wel goed uit, want die konden zichzelf daarmee ook de nodige verkoeling geven. Heeft u overigens de prachtige glasplaat gezien als decoratie van het terras?


Behalve wij, hadden de tuinen het ook niet gemakkelijk. We kregen verschillende vragen binnen over de hitte en hoe de tuin daartegen beschermd kan worden. Ook van tuinbezitters die geen klant bij ons zijn. U hoeft bij ons namelijk geen klant te zijn om ons advies in te winnen. Zo kregen we ook een foto van deze hortensia’s binnen. Maandagmorgen stonden ze er nog prachtig bij, maar in de middag hadden ze een heel ander uiterlijk. Dit had voorkomen kunnen worden door er een zonnedoek of parasol boven te plaatsen. Gelukkig is de hortensia een sterke plant en ook dit exemplaar zal vrijwel zeker weer terugkomen. Als de verbrandde bloemen worden afgeknipt kan hij met een beetje geluk (en mest en voldoende water) in augustus of september alweer nieuwe scheuten aanmaken en weer net zo mooi vol groeien.

De hitte deed Sander blijkbaar niet veel goed. Die kwam ons melden dat hij ons gaat verlaten. We dachten aan een acute zonnesteek, maar niets was minder waar. Sander maakt met veel plezier deel uit van ons team. Maar er kwam een totaal andere uitdaging op zijn pad, waardoor hij het vak vaarwel zal zeggen! Natuurlijk gunnen wij dat Sander, maar dat neemt niet weg dat we een hele fijne collega moeten missen binnenkort.
En dus zijn we weer op zoek naar een hovenier.

Nadat we met spoed Bureau100 hadden gebeld met deze mededeling, kwam Linda al snel met een interessant idee.
Want hoe bewijs je dat je kennishovenier bent? Hoe kom je er als sollicitant achter dat dit het team is waarmee jij wilt werken? En hoe weet je, als je nu nog twijfelt, of het vak voor jou is weggelegd? Precies, door te doen! Ze kwam op het idee om de sollicitatieprocedure heel anders in te zetten. Geen standaard vacatureteksten meer met een gesprekje op kantoor. Nee, gewoon lekker een dagje meewerken in de tuin en er nog voor betaald krijgen ook! 

Een link naar de vacature vindt u hier


Zo sluiten we deze week op ludieke wijze af met hopelijk volgende week weer heerlijk weer, maar iets minder warm.

 

De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B