Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Vakwerk

Het is toch altijd weer genieten om een week door te brengen met verschillende vakmensen.
We hebben inmiddels al veel vakmensen mogen ontmoeten tijdens onze carrière. Zo nu en dan klikt het zo goed en zien we daarnaast een werkethiek en kritische blik die we zelf ook graag inzetten, dat er een goede en doorgaans langdurige samenwerking uit voortkomt.

 

Van alle markten thuis

Want wanneer je met vakmensen samenwerkt waarmee je een goede relatie hebt opgebouwd, heb je samen aan een half woord genoeg. Je kunt op elkaar bouwen. We zien ze dan ook als onze naaste collega’s.
Op deze manier hebben we werkelijk alle disciplines in huis.
Van tuintechniek tot marketing en van bronboringen tot stratenmakers. Van tuinarchitecten tot timmermannen en van kraanmachinisten tot bodemdeskundigen en boomverzorgers.
Als je het zo bekijkt, zijn we misschien wel één van de grootste hoveniersbedrijven in de regio. Maar dat zult u ons verder nooit horen zeggen, want die ambitie is er niet.

 

Het draait om vertrouwen

We houden het in de praktijk graag overzichtelijk, want de band die we met onze klanten hebben is minstens zo belangrijk. Afgelopen week nog hielpen we bij een van onze vaste opdrachtgevers met de verhuizing. De zomervakantie staat weer voor de deur en we zullen menig brievenbussleutel in ontvangst nemen om de post te verzamelen. Het komt zelfs voor dat we de kat eten geven.
Eigenlijk is het met de vakmensen met wie samenwerken net zo. Die vertrouwen wij op dezelfde wijze als dat de opdrachtgever ons het vertrouwen geeft.

 

Een opdracht vol vakmensen

Zo mochten we deze week genieten van het timmervakwerk van Ad Been en zijn collega Joey.  Zij waren met onze collega Joey in een tuin in de regio aan het werk. Het is een veelomvattende opdracht waar we om die reden al even bezig zijn. Ad is dan ook niet de eerste vakman die we daar inzetten.
Eerst stuurden we Gerwin van Ecostyle erop af die de bodem in kaart kwam brengen met een gedegen onderzoek. Dit kan worden gezien als de fundering van de tuin. En we weten allemaal, als de fundering niet goed is…
Om zeker te zijn van een goede waterbeheersing schakelden we Amazone Tuintechniek in die onder andere een bron kwam realiseren.

 

Gedegen timmerwerk

Inmiddels hebben wij daar ook niet stil gezeten.
Zo zijn er al nieuwe hagen geplant, is de grond geëgaliseerd op de plaats waar het gazon komt en er is een talud dat afliep naar het souterrain aangepakt. Het is natuurlijk ook niet praktisch al het water dat die richting op wil. Dus bedachten wij een trapsgewijze border. Het water stroomt niet meer regelrecht naar beneden. Bovendien houdt de beplanting straks veel water vast.
Deze week kregen we daar dus de hulp van Ad en zijn Joey bij. Er werd een mooie overkapping geplaats dat dienst gaat doen als houtopslag. De tuin is nog niet helemaal klaar maar, dankzij al deze vakmensen, heeft er nu al een ware metamorfose plaatsgevonden daar. Volgende week vervolgen we deze opdracht.

 

Tip van de week:

Wilt u zelf ook een mooi houthok? We kunnen Ad ten zeerste aanbevelen. Wilt u toch graag zelf aan de slag, let er dan op dat het hout dat u later in het hok plaatst, goed kan luchten en zorg dat de opening van het houthok niet op de wind en regen staat en het liefst op een zonnige plek zodat het hout goed droogt.

houthok

Een houthok kan overigens ook als mooie tuindecoratie dienen. Bijvoorbeeld door hem als scheidingswand te gebruiken tussen het speelgedeelte voor de kinderen en het terras of als afwerking van een carpoort. 

 

Tot volgende week!
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B