Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Van alle markten thuis

Wat doe je wanneer de ruimte in de tuin zo optimaal mogelijk benut moet worden.
Dan schakel je Ton Vissers in die een tuinbank ontwerpt waar je niet alleen grandioos op kunt zitten, maar die bovendien van alle gemakken is voorzien. Zoals opbergvakken, een plantenbak en zelfs verlichting. Het is maar goed dat wij zo veel meer op ons CV hebben staan dan enkel het groenwerk waar u toch het eerst aan denkt bij het hoveniersvak. Want bij het maken van dit bijzondere exemplaar kwam ook de timmerman en elektricien in ons boven. Nu moet u niet denken dat we dat er ‘ook maar even bij doen’. Dat zeker niet. Als kennishovenier blijven we onszelf uiteraard ook ontwikkelen. Daar hoort zelfs een opleiding elektrotechniek bij, zodat ‘Joey in dit geval’ ook dit soort werk goed en veilig kan uitvoeren. Voeg daarbij het scherpe timmermansoog van Barry en het resultaat van deze heren samen is op onderstaande foto zichtbaar.
stadstuin van alle markten thuis

Alsof dat nog niet genoeg is werden we deze week ook nog ingezet als schilder, restaurateur, adviseur en kattenoppas. En dat terwijl Roel weer eens zijn stratenmakerskunsten aan ons liet zien. Door de zogeheten Scoria Brics te hergebruiken toverden hij in een handomdraai een heel nieuw terras tevoorschijn.
Als dat geen recyclen is! De Scoria Brick zelf is namelijk al een duurzaam product, gemaakt van gerecycled materiaal. Het is niet de eenvoudigste steen om mee te bestraten, maar toch zijn we dol op hem. Hij lijkt een beetje op het ouderwetse kinderkopje en doet oude tijden herleven.


De stadstuin waar Raf en Joey vorige week aan de gang waren (zie ook onze week van 27 januari) werd deze week onder handen genomen door timmerman Ad Been.
Tijdens de ontwerpfase had Ton het idee om het tuinhuis en de overkapping meer open te maken door een deel van de overkapping te verwijderen en een deel tussen de balken open te maken waardoor er een soort van pergolaconstructie zou ontstaan. Klinkt ingewikkeld, maar daar draait Ad zijn hand niet voor om.

Op de foto’s is te zien dat de deur is verschoven van uiterst links naar het midden zodat er een ruimte vrij is gekomen om een containerombouw te plaatsen voor de vuilcontainers. Dit is tevens een perfecte plek om de techniek voor het beregeningssysteem in te plaatsen die binnenkort door Amazone Tuintechniek wordt aangelegd.
Ton is vrijdag langs geweest voor een kleuradvies, de planten zijn inmiddels bij ons binnen... Nog heel even en deze tuin is klaar.

stadstuin oude situatie stadstuin nieuwe situatie

Ondertussen is ook het onderhoudswerk doorgegaan. We hebben hier en daar de snoeiwerkzaamheden weer opgepakt en zoals beloofd plaatsten we daar een blog over. Deze is hier terug te lezen.

Kortom, niemand kan ontkennen dat we van alle markten thuis zijn en er moet dan ook gezegd worden: saai is ons werk nooit. Geen wonder dat er gelukkig weer meer mensen voor het groenvak kiezen, dat lang niet altijd alleen maar ‘groen’ is zoals u hier al leest. Het valt ons daarbij op dat er onder deze mensen veel zij-instromers zitten. Mensen die uit een heel ander vak komen en beseffen hoe heerlijk het is om buiten aan de gang te zijn. We moedigen deze carrièreswitch alleen maar aan.

 

Goed weekend
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B