Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: Wat werkt daar in het struikgewas

Bij Joey in de tuin waar we vorige week over schreven, heeft er inmiddels een ware metamorfose plaats gevonden. Het houthok met sedumdak werd helemaal afgerond.

houthok sedumdak

Er is nog meer beplanting bij gekomen en er zijn al heerlijke plekjes gecreëerd om dit weekend tijdens het mooie weer van te kunnen genieten. Het ene moment werk je nog op een open vlakte en het volgende moment bevinden we ons middenin het struikgewas. Het blijft elke keer weer geweldig om te zien wat volwassen groen in korte tijd met een nieuwe tuin kan doen. 

volwassen groenaanplant nieuwe planten

Waar Joey en Michel met hulp van Jos en Roel zorgden voor nieuw groen, groeide het onze andere colleges een beetje boven de pet. Letterlijk dan! Want er vinden nog steeds ware groenexplosies plaats in de tuinen. Gewapend met snoeischaar en / of grasmaaier maakten we in menig tuin weer een einde aan het groengeweld. 

 

Maar dat was niet alles. Nu het toch eindelijk op de zomer gaat lijken mochten we de buitenkeukens en barbecueplaatsen gereed maken om komend weekend de aftrap te doen voor weer een heerlijk (letterlijk dan in dit geval) zomerseizoen.

buitenkeuken

 

Tja en van het een komt het ander. Voor we het wisten deelde Raf zijn geheime barbecuerecept met ons.

bbq

Omdat hij hierdoor inmiddels niet meer zo geheim is, delen we hem ook met u

Eet smakelijk en geniet van het mooie weekend!Niet meer zo geheim barbecuerecept van Raf:

De barbecue is in een aantal jaar uitgegroeid tot een waardige hulp bij haute cuisine gerechten. Maar als het aan Raf  ligt houdt hij het bij de oude vertrouwde, door iedereen eenvoudig te klaar te maken hamburger.

Maar niet zomaar een hamburger. Wel eentje die vers is gemaakt van tartaar van de echte slager. 


hamburger

Voor 4 hamburgers:

Meng 500 gram echte tartaar met een scheutje Worchestershire saus, een beetje peper en zout een eierdooier en 2 eetlepels mosterd.

Maak hier 4 hamburgers van en leg ze even in de koelkast

Zorg dat de barbecue goed heet is als je ze erop legt. Want ze mogen heel kort en heet gegrild (2 minuutjes maar)

Het lekkerste zijn ze wanneer de burgers op een gegrild broodje worden gelegd die is besmeerd met échte truffelmayonaise. Tot slot versieren met een augurkje en een ringetje ui en… genieten!Tot volgende week!

De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B