Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De week van Wesseling: We kunnen niet wachten

Afgelopen week was daar opeens dat bijzondere gevoel. U kent het misschien wel… Dat gevoel dat naar boven komt wanneer je plotseling voelt dat de zonnestralen weer iets warmer aanvoelen en er een zoetige geur in de lucht hangt. De geur van voorjaar. Een bijna euforisch moment waarin je beseft dat je nauwelijks kunt wachten tot het zover is.
Dat gevoel hadden we voor het eerst aan het begin van deze week. De dagen begonnen koud, maar wanneer het in de middag warmer werd...
Als dan ook nog de eerste gele bloemen de tuin kleuren, dan kun je niet anders dan enthousiast worden.

winteraconiet 

winteraconiet                          edgeworthia

Hoewel de meeste insecten nog geduldig hun tijd afwachten, zoals deze dagpauwoog die in een schuurtje rustig zijn winterslaap heeft, konden sommigen van ons zelfs al een hommel of een vlinder spotten. Daar kunnen wij nu enthousiast van worden.

dagpauwoog in winterslaap

Ad en Ruud genoten samen misschien nog wel het meest van het voorjaarsgevoel toen de zonnestralen goed konden doordringen in de auto op hun weg naar Kraakman Hillegom. Maar het was niet alleen het ongeduld over het naderende voorjaar dat hen opgewonden deed terugkeren van hun bezoek. Als 2 kinderen in de snoepwinkel werd er in geuren en kleuren uit de doeken gedaan dat er met de nieuwste technieken op gebied van machinerie nog stiller, zuiniger, milieuvriendelijker en minder belastend gewerkt kan worden.

Neem bijvoorbeeld een bladblazer. Daarmee kan tegenwoordig op 1 accu een hele dag worden gewerkt. De oordoppen kunnen thuis blijven en met slechts 9 kilo op je rug, wordt werken een fluitje van een cent. Of de nieuwste heggenschaar. Door Ad liefkozend ‘knipper’ genoemd. De nieuwste modellen zijn technisch flink onder handen genomen, waardoor ze minder storingsgevoelig zijn en er geen sprake meer is van nare uitlaatgassen tijdens het werken. En wat te denken van de accu aangedreven hoogsnoeier. Nu nog makkelijker uitschuifbaar en stukken lichter, dus vele malen handzamer. We kunnen haast niet wachten tot er weer materieel aan vervanging toe is.

Wie ook opgewonden uitkijkt naar een volgende fase is de familie waar we eind vorig jaar de voortuin onder handen hebben genomen. Ondertussen is de nieuwe dubbelslag poort geplaatst en de aannemer zo goed als klaar met de bouw van de nieuwe woning. Dus was het deze week dan eindelijk tijd voor fase 2 en zijn we begonnen met de tuin rondom het huis. Barry en Joey zijn er gestart met graafwerkzaamheden en hebben daarbij de gehele tuin leeg gehaald. Er staan nog slechts een aantal bomen en 2 prunussen worden hergebruikt. Verder is er nu nog slechts een hoop grond zichtbaar. Tja, het moet soms eerst slechter wil het beter. Maar beter wordt het zeker! Volgende week gaan we er verder waarna er al snel resultaat te zien zal zijn.


Dat er voorjaar in de lucht hangt is niet alleen ons opgevallen. Tuinbezitters krijgen ook spontaan zin in een nieuwe tuin. De telefoon stond roodgloeiend. 
Gelukkig hadden wij het voorjaar al letterlijk in huis gehaald door een aantal nieuwe vrolijk gekleurde planten in onze plantenbakken op kantoor te plaatsen , waardoor we vol energie en goede ideeën zaten.

 

planten op kantoor

Zoals het er nu uitziet beloofd het nieuwe tuinseizoen goed van start te gaan.
We kunnen haast niet wachten…

 

Volgende week staat er een training van Ecostyle op het programma en halen we bijzondere capriolen uit om een paar grote bloempotten te plaatsen in Amsterdam

terracotte bloempotten

Nu eerst een goed weekend gewenst
De Mannen van Wesseling

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B