Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Naar buiten

Niet dat binnenzitten ons ding is, maar inmiddels staat iedereen te popelen om de tuin in de gaan. Het lijkt erop dat de regenachtige periode die al maanden aanhoudt nog niet voorbij is. Toch zijn we inmiddels ook getrakteerd op zonuren. En dat smaakt naar meer! Zelfs Richard verliet zijn overvolle bureau om samen met ons een tuin te bezoeken terwijl de regen even was gepauzeerd.

Richard

Hedera? JA!


Op de achtergrond zien we nog een glimp van Barry die Hedera aan het aanplanten is.
Er wordt ten onrechte nog weleens minachtig gedaan over deze groenblijvende klimmer.
Misschien een gevalletje onbekend maakt onbemind? Natuurlijk kennen we de plant allemaal van uiterlijk, maar wist u ook dat hij een perfecte toevoeging is aan de tuin als u bijen, vlinders en vogels wilt verblijden? Hij geeft voedsel tijdens zijn late bloei, als veel andere bloemen al zijn uitgebloeid en het hele jaar door beschutting.

Vroeger werd hedera gebruikt als middel tegen jicht, pijn, zweren, brandwonden en huidirritatie. Nog steeds wordt hij verwerkt in geneesmiddelen. Zelf kunt u zich maar beter beperken tot het genieten van de privacy die hij u biedt, want helemaal ongevaarlijk is hij niet. Tenminste, wanneer u besluit zelf Hedera te verwerken tot medische middeltjes. Want in de basis is de plant giftig. Hoe dan ook, wij vinden dat deze klimmer een tuin veel te bieden heeft en we zijn om die reden altijd blij als we hem weer eens mogen aanplanten.

 

Terug van weggeweest

Ondertussen ging Rick (ja echt, we hebben het over de enige Rick die we allemaal kennen, hij is terug van weggeweest) ging eropuit om plantmateriaal te halen. Zoals we vorige week al schreven, de ijsheiligen hebben hun hielen gelicht. Het is tijd om de boel een beetje op te vrolijken met 1-jarigen. Dus bij de veiling werd de Caddy volgeladen om menig tuinbezitter daarna te kunnen verblijden met een zomers gevoel.

rick

Het is tijd voor gras


Roel en Sven waren samen de eerste heggen aan het snoeien. Freek had zich afgelopen week gestort op de gazons. Het weer zorgt voor veel maaiwerk. Bovendien is het tijd voor extra gazononderhoud. Aaltjes mogen er weer lustig op los eten om te voorkomen dat engerlingen en emelten de wortels van het gras opeten. Daarbij zijn de temperaturen hoog genoeg om de gazons te voeden en te bemesten. Kortom er is genoeg te doen.

 

Tuintip van de week

Wilt u ook graag zelf aan de slag in de tuin? Dan hebben we deze week een leuke tuintip voor u. Jana, u weet wel onze tuin- en landschapsarchitecte, geeft binnenkort hele leuke en inspirerende workshops, waar u zich voor kunt aanmelden. 

 

Goed weekend!
De Mannen van Wesseling.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B