Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Nieuw leven

Dit weekend is het Pasen. Behalve een Christelijk feest kent Pasen ook zijn oorsprong in Heidense en Joodse gebruiken. Op die manier is er een mix van verschillende mythes en soms wel heel vreemde gebruiken ontstaan  rondom Pasen. Neem bijvoorbeeld de paashaas. Het is de enige haas ter wereld die eieren kan leggen. Ongeacht wat u viert met Pasen, in de kern is de betekenis van Pasen steeds hetzelfde. Het gaat over een nieuw begin van iets. Een nieuw leven om preciezer te zijn.

Dat is precies waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. 
Ruud ging de grens over om een tuin nieuw leven in te blazen. Ad maakte ons vak aantrekkelijk voor jong volwassen die op het punt staan aan een nieuw leven te beginnen. Koen verwacht op zeer korte termijn een nieuw leven te verwelkomen thuis. Een oude bekende van ons begint binnenkort aan een nieuw maar vertrouwd leven binnen ons team. De onderhoudswerkzaamheden staan uiteraard in het teken van nieuw leven en zelfs de terrassen, vlonders en erfafscheidingen laten we er sinds kort weer uitzien als nieuw.   

 

Franse Knotten

We beginnen met Ruud die afgelopen maandag veel te bruin voor de tijd van het jaar op kantoor verscheen. De week ervoor hadden we hem moeten missen omdat hij een weekje de zon opzocht bij een relatie van ons die een nieuw leven in Frankrijk is gestart. Zoals zoveel dingen in Frankrijk, was de tuin aldaar behoorlijk verouderd. Gewapend met snoeimateriaal ging hij op pad om de Zomerlindes weer als Franse knot te snoeien en jarenlang achterstallig onderhoud aan de fruitbomen te verhelpen, om ze op die manier weer nieuw leven in te blazen ehhh… knippen.

zomerlindes Franse knot Ruud bij zomerlinde fruitboom Frankrijk snoeien

 

Babynieuws

Ondertussen bij ons in Nederland bleek Koen al de hele week een tikkeltje zenuwachtig tijdens het werk. Waar de telefoon in de tuin hooguit zakelijk dienst doet om een leverancier te spreken of om overleg te plegen over iets, kwam het apparaatje ineens verrassend vaak tevoorschijn. Dat zijn we helemaal niet gewend en zeker niet van Koen. Logisch is het wel, want er wordt op hele korte termijn nieuw leven verwacht in zijn gezin. We hopen dat zijn wachten snel wordt beloond met goed babynieuws.

 

Oude nieuwe collega (s)

Een oude bekende van ons daarentegen vertoonde geen spoortje van zenuwen toen hij op het sollicitatiegesprek verscheen. We kennen elkaar tenslotte ook al een aantal jaren. Wie het is, dat verklappen we nog even niet. We kunnen wel vertellen dat het gaat om een vakman in hart en nieren die we heel graag weer willen verwelkomen in ons team als ervaren hovenier. Gelukkig bleek dat de liefde nog wederzijds was en hebben we kunnen afspreken dat we samen weer mooie tuinen gaan maken met elkaar. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee, want deze oud (binnenkort weer nieuwe) collega is niet alleen een vakman maar ook een hele fijne collega. 

onbekende man

We moeten nog wel heel even geduld hebben. Aan het einde van de maand april zal hij weer een vertrouwd gezicht zijn bij Wesseling Tuinen. Dan zal hij zich zeker opnieuw aan u voorstellen.


We zullen op dat moment nog een nieuwe collega verwelkomen.
Op onze vacature voor een herintreder werd massaal gereageerd. Dat verbaasde ons natuurlijk niets. Steeds meer mensen komen erachter dat buiten werken zoveel leuker is dan op een kantoor. Helemaal als je in een hecht team mooie dingen tot stand kunt laten komen. We hebben vooralsnog helaas maar plek voor 1 persoon die bij ons komt werken en leren. Die persoon hebben we gevonden in Boaz die in april bij ons zijn nieuwe leven start. Tegen die tijd zal ook hij zich natuurlijk uitgebreid aan u voorstellen.

Maar dat is niet alles. We hebben nóg een tuintopper die de eerste stappen maakt naar een nieuw leven als hovenier. Misschien heeft u hem al ontmoet, want Eoghan volgt momenteel zijn stage bij ons. Dat bevalt zo goed dat we hem hebben gevraagd of hij tijdens zijn schoolvakanties ook bij ons wil komen werken. Het antwoord was volmondig ja. U leest het al, het wordt de hoogste tijd voor een nieuwe teamfoto.

 

Waanzinnige Groen-doe-dag

Inmiddels was er alweer een week verstreken nadat Barry en Richard samen hadden deelgenomen aan de stagemarkt. Tijdens dit evenement krijgen jong volwassenen hulp bij het antwoord op de voor hen zo belangrijke vraag: ‘Wat wil ik later worden’

We konden tijdens dit event 4 jongeren enthousiasmeren om een dagje met ons mee te lopen. Aan onder andere Ad en Barry de taak om deze jongeren een leuke en leerzame dag te bezorgen. Voor wie de heren een beetje kent, kan zich voorstellen dat zij die dag helemaal in hun nopjes waren. Als het aan hen ligt doen we nog veel meer op het gebied van groeneducatie. Dat we hiervoor meerdere aangewezen personen in ons team hebben is bleek na afloop wel. De jongeren hadden een waanzinnige groen-doe-dag beleefd met elkaar.

stagedag 1 stagedag 2 stagedag 3

Nu maar hopen dat deze dag genoeg is om de keuze te maken voor een groene carrière. Wat dat betreft heeft Ad gelijk. Volgens hem kan ons vak onder jongeren een positieve boost gebruiken. Onbekend maakt tenslotte onbemind. Hoewel we heel druk zijn in de tuinen, blijven we ons hier van bewust en zullen we ons daar waar mogelijk hard voor maken.

stagedag 4 stagedag 5

 

Prikkel de zintuigen

Natuurlijk werd er ook gewoon hard gewerkt. Er is weer veel nieuw leven in de tuin te ontdekken. Bloemen die uit de grond komen, knoppen in de bomen die zich al tot blaadjes vormen, de eerste vogels die de warmere oorden weer hebben verlaten om naar ons terug te keren. De lente is nu echt begonnen. Onze vaste lezers hebben daarom weer een nieuwe seizoensprikkel in hun mailbox gevonden vol met tuintips die passen bij het seizoen.

 

Meet Walter

Wat we daar niet in hebben vermeld is dat we, behalve bovengenoemde uitbreiding van het personeel, nog een nieuwe medewerker hebben. Hij heet Walter. Walter is onze koosnaam voor de nieuwe handzame machine waarmee we op ecologische wijze stenen, hout en andere verharde oppervlakten kunnen reinigen.
Dat betekent dat we terrassen, erfafscheidingen, hekwerken en houten vlonders in een handomdraai blinkend schoon kunnen maken, zonder de natuur te verstoren.
Walter heeft speciale borstels die krachtig ronddraaien, zodat hij met slechts het gebruik van water mossen, algen en andere vuiligheid met gemak verwijdert.

Nu denkt u misschien: hé, daar heb ik vaker over gehoord. Dat klopt. We hebben een hele grote zware machine die op hetzelfde principe werkt. Echter is deze door zijn omvang alleen te gebruiken voor grote oppervlakken. Walter is een geheel nieuwe machine die nog veel meer kan reinigen. Hij is klein en zeer goed hanteerbaar.  Daardoor kan hij zelfs mee de ladder op om grote hoogte bijvoorbeeld een muur met aanslag te reinigen. 

 

Tuintip 

Onze tuintip voor deze week is dan ook een inkoppertje: Is uw terras, muur of vlonder na de winter toe aan een reinigingsbeurt? Hekelt u net als ons chemicaliën? En heeft u geen zin om al het zware werk zelf te doen? Wij komen met plezier Walter aan het werk zetten. Bel of mail en geef aan hoe groot het oppervlakte ongeveer is dat u gereinigd wilt hebben. 

Gaat u toch liever zelf aan de slag? Dan willen we als tip meegeven: Vermijd een hogedrukreiniger. Die maakt de toplaag van te reinigen oppervlaktes op  microscopische basis stuk en nog ruwer, waardoor alg en mos nog sneller terugkeert. 

 

Geniet van het Paasweekend!
De Mannen van Wesseling

 

Ps, ontvangt u de seizoensprikkel nog niet? Meld u hier aan. U ontvangt dan ieder kwartaal onze beste tuintips in uw mailbox. 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B