Wesseling Tuinen
Schrijf een review

12x De leukste dagjes weg in eigen natuur

De vakantie staat weer voor de deur. En we hebben zijn nog lang niet uitgekeken in eigen land, zo veelzijdig is Nederland. Elke provincie heeft haar eigen charme en prachtige natuur. We hebben hier de 12 leukste dagjes weg in eigen natuur voor u op een rij gezet. Inderdaad, voor elke provincie 1.

 

1. Ontdek Friesland op een Swingtrike

Sturen met uw knieën en gas geven of remmen met de hand. De Swingtrike is geen driewieler en geen Segway. Wat het wel is? Ongelooflijk leuk! Benieuwd hoe dat werkt? Klik op de afbeelding en start het filmpje.

 

2. Met de scooter door Limburg

De sportievelingen onder ons trosteren de Limburgse heuvels op de fiets, maar de meeste van ons kiezen toch liever voor een scooter. Om echt van de stilte en de natuur te genieten, huurt u natuurlijk een elektrische scooter. Dit jaar nog zonder helm. Wij hebben de 10 beste scooterroutes door het Limburgse Landschap alvast voor u opgesnord.

 

3. Op expeditie naar het Zuid-Hollandse Haringvliet (alleen dit jaar!)

In het kader van het Droomfondsproject Natuurherstel Haringvliet neemt Natuurmonumenten deze zomer mensen mee op expeditie naar het Haringvliet! U komt langs bijzondere plekken, zoals Kwade Hoek, Tiengemeten en Quackjeswater. Op deze laatste plek zijn tot ver in juli broedkolonies lepelaars te bezoeken. Tip: Neem uw fiets mee aan boord. U vindt hier alle benodigde informatie.

 

4. Roeien door het Noord-Hollandse polderlandschap

Noord-Holland heeft een veelzijdige en prachtige natuur. Op de plekken waar de provincie is ingepolderd kunt u vaak prachtige roeitochtjes maken. Picknickkleed mee, aanmeren bij een verlaten weiland en even genieten van de stilte. Hier kan het!

 

5. Op ontdekking in het bomenmuseum in Utrecht

Het nationaal park De Utrechtse Heuvelrug in Utrecht is in zijn geheel al prachtig. Wat veel mensen niet weten is daar het Nationaal Bomenmuseum te bezoeken is.

Dagblad Trouw: "Je loopt in een uurtje van de Alpen naar de Himalaya en van Japan naar Canada"

Wel vooraf even reserveren

 

6. Duik in de wondere onderwaterwereld in Zeeland

onderwaterwereld zeeland

Dat Zeeland veel stranden kent dat weet iedereen. Maar wist u ook dat Nationaal Park Oosterschelde het grootste natuurpark is van Nederland? En dat we in de Oosterschelde een bijzondere onderwaterwereld kennen? Naast vele bijzondere diersoorten, is de Oosterschelde de enige plek in ons land waar Nederlandse koraal voorkomt. Geen duikbrevet op zak? Ook snorkelend valt er veel te ontdekken. Bent u niet zo'n waterrat? Gelukkig hebben wij een veelzeggende film gevonden over deze bijzondere onderwaterwereld in eigen land. Het kijken waard!

 

7. Trekken door de Brabantse Sahara

paardrijden duinen

Niet op een kameel, maar op een paard. Maak kennis met de Loonse en Drunense Duinen!

 

8. Scherpe bochten in Gelderland.

motorrijden

De provincie Gelderland staat samen met Drenthe bovenaan de lijst met meeste natuurparken. Voor de motorrijders onder ons, een ware must. Wij raden de Postbank aan. Maar ook wandelend, op de fiets of zelfs met de auto kijkt u uw ogen uit. Bovendien is de stad Arnhem met de bijzondere trolleybussen vlakbij en ook zeker een bezoekje waard.

Let wel op: bij grote drukte wordt de postbank uit veiligheidsoverwegingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Niet getreurd, Gelderland kent nog veel meer mooie routes langs slingerwegen en adembenemend groen.
Zoals deze route langs de rivieren

 

9. Ontmoet het Drentse heideschaap in grootste natte heide gebied van West-Europa

schaapskudde ruinen

Als we het toch over Drenthe hebben. Daar vindt u het grootste natte heidegebied van West-Europa, Het Dwingelerveld. In het gebied graast de schaapskudde van Ruinen. Het Dwingelerveld kent prachtige fietsroutes en grenst aan oude brinkdorpjes. Waaronder het dorp Dwingeloo, de plek met de minste lichtvervuiling van Nederland. Wedden dat u lekker slaapt op de camping.

 

10. Ga buiten de gebaande paden in Salland

salland

De paden op de lanen in… zandlanen in dit geval. Daar vindt u er in Salland voldoende van. Ook weer een prachtig uitgestrekt natuurgebied met vele adembenemende wandelroutes.

 

11. Vogels spotten Groningen

vogelkijkhut

Er gaat niets boven… een vogelkijkhut. De bekendste vogelkijkhut, de Kiekkaaste, staat bij Nieuwe Statenzijl in Groningen! Dit is bovendien de enige hut die buiten de dijken staat, middenin het slib! Zoet en zout water komen er bij elkaar. Net als Nederland en Duitsland! De hut staat vlakbij de grens.

Ps, meer vogelkijkhutten in ons land vindt u hier.

 

12. Fietsend de Flevopolder leren kennen

flevopolder

Las but not least, zouden ze in Flevoland zeggen. Deze provincie bestaat pas sinds het begin van de 20e eeuw.

De natuur is er nog niet zo oud, maar zeker niet minder mooi. Daar weet VisitFlevoland alles van. Zij hebben de mooiste fiets- en wandelroutes alvast voor u uitgestippeld.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B