Wesseling Tuinen
Schrijf een review

5x herfts in de tuin

Er is nog genoeg te doen in en voor de tuin. Wat zijn nu typische herfstklusjes?
Wij hebben de 5 meestvoorkomende tuinwerkzaamheden die u zelf (eenvoudig) kunt uitvoeren, voor u op een rij gezet:

1. Bloembollen planten

Bij het voorjaar hoort nieuw leven en veel kleur! Wilt u een echte voorjaarstuin? Dan moet u nu aan de slag. Het is tijd om de voorjaarsbollen te planten.

Lees ook ons blog: 7x voorjaar in de tuin

2. Gazon bemesten

Het gazon heeft weer veel te verduren gehad deze zomer. Er is veel op gelopen en gespeeld.
Een goed onderhoud is meer dan verdient. Najaarsbemesting mag daarbij niet ontbreken. Omdat de weersomstandigheden veranderen heeft het gazon andere behoeftes en is er ook andere bemesting te verkrijgen dan in het voorjaar. Het gazon kan bijvoorbeeld ondersteuning gebruiken om zich te weren tegen de komende nachtvorst. Bij vorst droogt de plant uit. Door kalium aan de mest toe te voegen, kan het gras beter vocht opnemen via de wortels en wordt de vochtafgifte door het blad verlaagt. Dit biedt tevens bescherming tegen diverse schimmelaantastingen die vaak toeslaan tijdens dalende temperaturen en vochtige omstandigheden. De weersomstandigheden veranderen ook de zuurtegraad in de bodem, waardoor bijvoorbeeld mosvorming kan ontstaan. In najaarsmest is om die reden ook kalk toegevoegd. 

3. Eindelijk die nieuwe tuinset aanschaffen

Elk seizoenseinde kent haar eigen uitverkopen, voordat de nieuwe collecties weer binnenkomen. Aan het einde van het tuinseizoen wordt op veel plekken het tuinmeubilair vriendelijk geprijsd. Dat wordt een leuk uitstapje tijdens de regenachtige herfstdagen.

4. Groen verplanten

Heeft u de hele zomer tegen een prachtige vaste plant of sierheesters aangekeken die eigenlijk op de verkeerde plek staat? Dan is nu de tijd aangebroken om deze te verplanten en uw tuin met deze eenvoudige aanpassing een nieuwe look te geven.

5. Oogsten

De herfst is een tuin vol lekkers! Veel vruchten en groenten zijn nu uitgegroeid en klaar om mee de keuken in te nemen. Maak bijvoorbeeld een lekkere jam uit eigen tuin.

Om het u makkelijk te maken, hebben we hier alvast een goed recept voor u

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B