Wesseling Tuinen
Schrijf een review

5x (lui) zomeronderhoud in de tuin

Het is zomer en het werk in de tuin is nauwelijks bij te houden. Toch…?
Met deze 5 tips kunt u ongestoord van de zomer genieten én van uw tuin.

1. Droogte tegengaan

Het kan ’s zomers aardig droog worden in de tuin. Dat hebben we de laatste paar jaar aan den lijve ondervonden. Het is niet alleen de zon die uw beplanting doet snakken naar water. Ook het grondwaterpeil zakt aanzienlijk, waardoor het niet meer vanzelfsprekend is dat de wortels van uw beplanting water op kunnen nemen. Vooral jonge beplanting heeft het in de zomer zwaar. Moet u dan dagelijks water geven? Of het risico lopen dat u bij terugkomst van vakantie een tuin heeft die meer dood dan levend is?

Gelukkig is dat verleden tijd. Er zijn tegenwoordig beregeningssystemen in vele soorten en maten en voor elk budget. Stel de beregening zodanig in dat uw tuin aan het einde van de nacht of in de vroege ochtend water krijgt. Uw tuin krijgt dan kans eerst een beetje af te koelen na een lange hete dag, alvorens hij in aanraking komt met een plens koud water. Dat maakt de overgang van hitte naar kou minder groot en daarmee de kans op schimmelaantasting het kleinste.

2. Vuiltjes plukken deel 1.

De nachtmerrie van elke tuinbezitter. Op de knieën urenlang vuiltjes tussen de stenen vandaan schrapen. Het ergste is nog dat, terwijl de blaren nog op uw vingers zitten, nieuwe ongewenste plantengroei alweer tussen uw tegels doorschiet. Gif, schoonmaakazijn of de hoge drukspuit zijn uit den boze! Maar wat dan?
De oplossing is even simpel als doeltreffend. Speciaal voor bestrating en halfverharding (zoals een grindpad) hebben wij een heetwatermachine. Terwijl u koffie drinkt en de krant leest, behandelen wij met een speciale heetwatertechniek uw bestrating tegen algen en onkruid. En het mooiste is: Het duurt veel langer voordat het onkruid terugkomt dan wanneer u met bloed, zweet en tranen zelf aan de slag bent gegaan. Bovendien is deze techniek niet alleen de meest eenvoudige, maar ook de meest milieuvriendelijke manier om van uw onkruid af te komen.

Klinkt dit als een goed idee? Vraag dan hier onze service aan. Nadat u het formulier heeft ingevuld, nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

3. Vuiltjes plukken deel 2

Wat doet u dan met het onkruid in uw borders? Ook daar hebben wij een oplossing voor die u zelf eenvoudig kunt toepassen. Zorg dat de borders zo vol staan met beplanting, dat er geen ruimte meer is voor onkruid. U slaat hiermee 2 vliegen in 1 klap. U heeft geen werk aan de border en de zon krijgt geen kans de bodem uit te drogen, want de schaduw die de beplanting geeft, minimaliseert verdamping.

 

4. Plaagdieren

Luizen in vele soorten en maten, griezels die onder de grond aan de wortels van uw gazon knagen en niet te vergeten rupsen. Er zijn voldoende beestjes die ervoor zorgen dat uw tuin er een stuk minder fraai bij ligt. Of erger, uw beplanting en gazon doden. Nu kunt u gewapend met een handspuit op plaagdierenjacht door uw tuin sluipen. U kunt ook dieren inzetten die uw plaagdieren plagen. Laat de larven van lieveheersbeestjes of aaltjes het werk voor u doen. U bestelt de diertjes eenvoudig online en u bent, nadat u ze aan het werk heeft gezet, weer klaar om te genieten in uw tuin in plaats van te werken.
Meer weten? Onlangs schreven we erover in de Week van Wesseling. U leest het volledige artikel hier.

 

5. Grasmaaien

Een inkoppertje natuurlijk. Het antwoord op lui grasmaaien is de robotmaaier. Ook deze zijn er in vele soorten en maten. Zoek daarom eerst uit welke het beste bij uw wensen past.
Een robotmaaier kent vele voordelen. Maar we willen hier ook een kanttekening bij plaatsen. Daarom nemen we deze ook op in dit rijtje. We zien vaak dat de maaier ‘s nachts wordt ingezet, zodat men geen ‘last’ van hem heeft. Een logische gedachte, maar wat daarbij wordt vergeten is dat er ’s nachts verschillende dieren actief zijn die in botsing komen met de maaier. Zoals dat kleine egeltje dat over uw gazon scharrelt. Deze worden hierbij ernstig verwond. Bovendien, u heeft op dat moment de tuinberegening al aan staan, en nat gras maaien is geen succes.
Laat deze handige robot daarom overdag zijn werk doen.

Liever geen robotmaaier? U kunt altijd nog een bijdrage leveren aan de vakantiespaarpot van de buurjongen, in ruil voor enkele tuinklusjes.


Tot slot spreken wij ook regelmatig mensen die grasmaaien helemaal niet als een vervelend klusje ervaren, maar er juist lekker zen van worden. Behoort u tot deze groep mensen dan heeft u nog slechts 1 uitdaging. Wat te doen wanneer u op vakantie bent?
Ook daar hebben wij over nagedacht. Wanneer u dit formulier invult, komen wij deze vakantie uw gazon onderhouden.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B