Wesseling Tuinen
Schrijf een review

6x De tuin voorbereiden op uw vakantie

1. Stormproof.

Heeft u net de tuinset tevoorschijn gehaald, raden wij aan om hem op te bergen wanneer u op vakantie gaat. Toch is het verstandig, want met het oer Hollandse weer weet u het maar nooit. En een flinke zomerstorm kan veel schade aanrichten.

 

2. Alles in 1

Leuk hè al die bloempotten op verschillende plekken in de tuin. Ze staan prachtig en ze fleuren menig hoekje in de tuin op. Leuk om naar te kijken, maar de persoon die uw planten water geeft tijdens uw afwezigheid vindt uw bloempotten waarschijnlijk minder leuk. Tenminste, wanneer hij of zij er de hele tuin voor door moet. Plaats uw bloempotten op 1 plek. Zo weet u zeker dat er niet een wordt vergeten en u maakt het de persoon die verantwoordelijk is voor het water geven een stuk gemakkelijker. Zeker wanneer er tropische temperaturen zijn tijdens uw afwezigheid. Bloemen en planten in pot hebben dan bijna dagelijks water nodig.

 

3. Uit de zon

Mocht u toch bezig zijn met het verzamelen van de bloempotten, zet ze dan gelijk even in de schaduw. Hoe minder zon, hoe minder kans op verdamping. Zo houden uw bloemen en planten het net iets langer uit.  Bent u maar enkele dagen weg? Met een beetje mazzel hoeft u dan niemand te vragen om de planten water te geven.

 

4. Vergeet de vissen niet

Bij hoge temperaturen verdampt het water in de vijver sneller. U doet er goed aan om vlak voor vertrek de vijver bij te vullen.

En oh ja, vergeet de buurvrouw niet te vragen of ze de vissen wil (bij)voeren. Bij hoge temperaturen hebben ze meer voedsel nodig.

 

5. Val niet op

Als u niet oppast trekt u door uw afwezigheid al snel de aandacht van inbrekers. Zorg dat het lijkt of er iemand thuis is. Vraag de buren of zij hun tweede auto op uw terrein parkeren en zorg voor een tijdschakelaar op de tuinverlichting, zodat deze op gezette tijden aan- en uit gaat. (Dat kunt u overigens ook voor uw verlichting in huis doen)

 

6. 3 kontjes hoog

Onlangs schreven we in een artikel over biodiversiteit dat u het beste zo lang mogelijk kunt wachten met het maaien van uw gras. Maar wanneer u na een wekenlange afwezigheid thuis komt in een oerwoud… Over opvallen gesproken. Gelukkig hebben wij daar iets op gevonden. Al jarenlang verzorgen wij voor diverse vakantiegangers het gazon. Ook wanneer u geen klant van ons bent, kunt u ons gerust vragen om tijdens uw afwezigheid het gras te maaien.

 

Interesse? Vul hier het vakantie-aanmeldformulier in.

Met 1 druk op de knop bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie en een mooie tuin bij thuiskomst

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B