Wesseling Tuinen

 

6x Een kersttuin

Kerst is zoveel meer dan een kerstboom en kerstballen. Kerst gaat over warmte, samenzijn en gezelligheid. Breng dat naar de tuin en u heeft een echte wintertuin waar u het hele seizoen plezier aan beleefd. Met deze 6 tips tovert u uw tuin binnen de korste keren om in een plek waar ook in de winter volop kan worden genoten.

 

1. Een knusse zithoek

Zelfs in de wintermaanden wilt u ergens rustig kunnen zitten in de tuin.
Kies daarom voor bijvoorbeeld houten tuinmeubilair dat in de winter buiten kan blijven staan. Warme dekens, cosy kussens en natuurlijk een echte schapenvacht erop maken het tot een knusse winterse zithoek. Wist u dat er ook verwarmde buitenkussen bestaan?
wintertuin 11  wintertuin 10

 

2. Winterstukjes en winterkransen.

Kerststukjes en -kransen zijn niet alleen leuk om in huis te plaatsen. Door het groen dat erin is verwerkt vallen ze in de tuin in de winter extra op en blijven ze bovendien langer houdbaar. Vervang kerstballen en andere typische kerstdecoratie voor iets dat tijdloos is, zoals dennenappeltjes of kaneelstokjes en u heeft er een hele winter lang plezier van.

 wintertuin 7  wintertuin 8  wintertuin 15

 

3. Winterdecoratie

Houtblokken, een rieten mand met dennenappels, windlichten, mooie oude voorwerpen…
Zomaar een paar voorbeelden van echte winterdecoratie waarmee u de tuin in een handomdraai sfeer geeft.

wintertuin 3  wintertuin 2  wintertuin 5

 

4. Warmte

In een wintertuin mag een mooie vuurschaal of tuinhaard natuurlijk niet ontbreken
In een grote tuin kunnen er zelfs meerdere staan. Zo maakt u van de tuin een warme en gezellige ontmoetingsplek voor en vrienden en familie. Bijvoorbeeld wanneer ze de kerstdagen komen doorbrengen.

wintertuin 13  wintertuin 14

 

5. Groenblijvers

Een tuin hoeft niet grijs en grauw te zijn tijdens de wintermaanden. Er is veel beplanting verkrijgbaar die de tuin in de winter kleur geven. U kunt kiezen voor vaste beplanting in de tuin zoals kamperfoelie, Rhododendron, kruipend zenegroen, schoenlappersplant of bamboe. En wist u dat de winterbloeiende Prunus na het vallen van het blad prachtige kleine zachtroze bloemtjes geeft gedurende de wintermaanden?

U kunt natuurlijk ook kiezen voor winterse planten die het goed doen in een pot. Zoals skimmia of kerstroos. Om sfeer te creëren, zorgt u in elk geval voor voldoende groene of kleurrijke winterbeplanting verspreid over de tuin.

wintertuin 17  wintertuin 16  wintertuin 19

6. Lichtjes

In een winterse tuin mogen lichtjes natuurlijk niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor warm amberkleurig licht, dat brengt veel sfeer. Maar u kunt ook kiezen voor verschillende kleuren licht in de tuin. Tegenwoordig is er mooie tuinverlichting beschikbaar waarmee u zelf de kleuren kunt instellen. Violet is bijvoorbeeld een echte sfeerkleur. Of doe gedurfd met rood en groen tijdens de kerstdagen. 

Tip! Spiegels in de tuin reflecteren het licht waardoor er nog meer sfeer ontstaat.

wintertuin 21 wintertuin 20

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B