Wesseling Tuinen
Schrijf een review

7X bloembollen planten


Het is altijd weer een heerlijk gevoel om na een periode van donkere wolken en kou in de lucht te merken dat de zonnestralen weer een beetje warmte brengen. De eerste groene puntjes in de zwarte grond te ontdekken en te beseffen dat het voorjaar wordt.
Met deze 7 tips van Ad geniet u na een grijze periode ook van een kleurrijk voorjaar!

  1. Nu planten!
    Vanaf begin oktober tot half december is de ideale tijd om uw voorjaarsbloeiende bloembollen te planten.

  2. Plant niet te diep
    Plant bloembollen en knollen nooit te diep. Als stelregel kunt u aanhouden 2x de bolhoogte is de plantdiepte. Uiteraard uitzonderingen daarin niet meegenomen.

  3. Hier kunt u de bloembollen NIET planten
    Heeft u plekken in de tuin waar zich regenwater verzameld? Dan is dat niet de ideale plek voor uw bloembollen. De plek waar u uw bollen gaat aanplanten moet goed waterdoorlatend zijn. Hierdoor zullen de bollen worden aangetast door vocht en zullen dan ook wegvallen.

  4. Buiten koud? Binnen genieten!
    Plant zeer vroegbloeiende bollen en knollen in de buurt van het huis, zodat deze vanuit bijvoorbeeld de woonkamer goed te zien zijn. Wanneer het in het voorjaar nog te koud is om buiten te zitten, kunt u toch al van de natuur genieten.

  5. In the mix
    Wanneer u een mix van verschillende soorten plant die op verschillende momenten bloeien, spreid u de bloeitijd over een langere periode en krijgt het geheel een meer natuurlijke uitstraling.

  6. Bescherm tegen vorst
    Als u bloembollen wilt gaan planten in stenen of terracotta bloempotten, bekleed dan de binnenzijde eerst met een noppenfolie. Het folie vormt een isolerende laag tussen de aarde en de pot. Plantenwortels worden op deze manier tegen vorst beschermt en het vocht van de natte aarde zal niet in de bloempot trekken. Daarnaast zullen de noppen en niet de pot het volume opvangen zodra de aarde uitzet. De pot zal minder snel breken.

  7. Laat de natuur haar gang gaan
    Er zijn bloembollen en knollen die meerdere jaren kunnen bloeien. Ze kunnen in de grond blijven zitten nadat ze zijn uitgebloeid. Voor de groei en ontwikkeling van de nieuwe bol is het noodzakelijk dat bloemen en bladeren de tijd krijgen om bovengronds af te sterven. We spreken dan over verwilderingsbollen en knollen, ook wel stinzen genoemd. Zoals onder andere: oosterse sterhyacint, Spaanse boshyacint, sneeuwklokje, krokus, kievitsbloem. 

 

Ad van Ketel

 

Lees ook: Waarom voorjaarsbloeiers alleen in het voorjaar voorkomen

 

Heeft u vragen aan Ad?
Laat een bericht achter of bel 023-5264007

 

Klik hier voor de profielpagina van Ad

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B