Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Jong geleerd is oud gedaan

In het voorjaar valt er genoeg te doen en te beleven in de tuin. Zeker samen met de (klein)kinderen. We hebben een aantal leuke en leerzame activiteiten voor u op een rij gezet.

 

1. Zonnebloemen zaaien

Half april tot half mei is de perfecte tijd om zonnebloemen te zaaien. Het zijn makkelijke zaden die snel kiemen. Bovendien kunnen zonnebloemen net zo groot worden als uw (klein)kind en leveren ze een enorme goede bijdrage aan de biodiversiteit in de tuin. Wanneer ze zijn uitgebloeid vormen de zaden een heerlijk maal voor diverse vogels.

 

2. Groenten zaaien

Kies voor ‘snelle’ groente die lekker snel klaar zijn en zaai ze nu alvast in een potje bij het keukenraam. U kunt er ook voor kiezen om jonge plantjes te kopen en deze in uw tuin verder te laten groeien. Let op, deze zijn pas halverwege mei verkrijgbaar. Toch zijn de plantjes voor kinderen vaak leuker, omdat er dan al iets te zien is. Het is bovendien eenvoudiger werk.

 

3. Op ontdekkingstocht

Nu de zon weer tevoorschijn komt leeft er plotseling van alles in de tuin. Wie kan de meeste beestjes vinden? En wie weet er iets over de beestjes te vertellen?

 

4. Tuinieren

Er zijn verschillende klusjes in de tuin te doen. Pak ze samen met de (klein)kinderen op en vertel wat u aan het doen bent en waarom, of maak samen het terras weer mooi. De een maakt hem schoon, de ander maakt een mooie tekening met stoepkrijt.

 

5. Help de vogels een handje

De meeste vogels zijn al bezig een nestje uit te zoeken, maar als u snel bent kunt u hen nog een handje helpen. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar nestmateriaal, zoals stro, of haren van boerderijdieren en hang dat in de tuin op. Er is eventueel ook kant en klaar nestmateriaal te koop. Even googelen op ‘organisch nestmateriaal’ en u vindt al snel leuke fleurige hangpotten met nestmateriaal. Hiermee maakt u uw tuin nog aantrekkelijker voor vogels en het is leuk om ze bezig te zien. U kunt ook nog een stap verder gaan en  samen een vogelhuisje maken. Het is natuurlijk het allerleukste wanneer er daarna ook een vogeltje in komt broeden. De meeste kans op bewoners krijgt u wanneer u de opening naar het noorden, noordoosten of het oosten ophangt op ongeveer 1,5 tot 2 meter hoogte en op een rustige plek, waar de vogels straks niet de hele dag worden gestoord doordat u bijvoorbeeld vaak in het tuinhuis moet zijn of steeds langsloopt wanneer u de deur uit stapt.

 

6. Darten

Uiteindelijk willen kinderen toch het allerliefste spelen. Wat dacht u van dit dartspel. Teken een bord op de grond met stoepkrijt. Steentjes kunnen als de dartpijl fungeren. Een lange tijd speelplezier is gegarandeerd. Het is zelfs leuk om mee te doen.

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B