Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Op (educatief) herfstavontuur

Lekker in de bladeren schoppen, de geur van het bos opsnuiven en beleven hoe de natuur zich klaarmaakt voor de winter. De herfst is hèt seizoen om eropuit te gaan. Maar er is nog veel meer te doen dan alleen een lekkere boswandeling maken samen.
Daarom hebben wij 4 leerzame buitenactiviteiten voor het hele gezin voor u opgezocht:

 

eropuit jonge dectives

Tijdens de herfst is er veel te zien en beleven in de natuur. Maar soms moet er goed gezocht worden. En eenmaal gevonden dient het ook nog onderzocht te worden. Op 4 oktober organiseert de boswachter een bijzondere speurtocht voor kinderen vanaf 6 jaar.

Informatie en mogelijkheid om te in te schrijven vindt u hier.

kabouters

In de herfst zien we overal kabouterhuisjes, maar waar zijn de bewoners?
In Haarlem en omstreken zijn diverse kabouterpaden vol opdrachten voor de kids. U vindt er zelfs eentje in de binnenstad…

Kijk hier voor een overzicht van kabouterpaden

perfect animals

Wat nu als we de onrealistische Pokemon figuren vervangen voor dieren die echt in de natuur voorkomen? We maken er een virtueel spel van in de buitenlucht (net als Pokemon Go, ga je op zoek naar deze figuren) en bij de vondst van deze dieren wordt er waardevolle en leerzame informatie over hen gegeven…
Dan krijg je Perfect Earth Animals. Een verslavend leuk buitenspel voor het hele gezin. Ook in Haarlem en omstreken zijn er virtuele kaarten verstopt.

Meer informatie over dit spel vindt u hier

Bijzondere koeien? Een vreemde Bizon? Nee het zijn Wisenten. Niet alleen de mascotte van ons Nationaal Park, maar ook de grootste landzoogdieren van Europa! Vanaf september zijn ze weer in levende lijve te bewonderen. Dan is het wisentenpad weer open.

 

 

 

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B