Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Vergeet in deze periode de vogels, egels en eekhoorns niet!

Nestkasten:

Eekhoorns bouwen hun eigen nesten van takken, mos en grassen in een kroon van een boom. Ze maken daarbij gebruik van boomholtes en daarom ook van nestkasten. Een eekhoorn gebruikt in korte tijd meerdere nesten. In de handel zijn speciale eekhoornkasten te verkrijgen.

Hang ze zo hoog mogelijk op, minimaal op 4 meter hoogte en laat de ingang niet naar het zuidwesten of westen wijzen (tegen inregenen). Als de eekhoorn de kast accepteert en gaat gebruiken, sleept hij deze vol met takjes, mos en grassen om een warm nest te bouwen. Een enkele keer komt het voor, dat eekhoorns in een dergelijke kast ook hun jongen werpen. Dat is natuurlijk helemaal een feest!
Maak de nestkasten alleen schoon als u zeker bent dat ze niet bewoond zijn.

Voeren:

In tuinen waar vogelvoer wordt aangeboden, weten eekhoorns dat vaak snel te vinden en ze eten daar graag van. Er zijn echter in de handel ook speciaal voor eekhoorns ontwikkelde voerautomaten en voermengsels te verkrijgen. Hang de voerautomaat wel hoog genoeg op, minimaal op 2 meter hoogte, zodat de eekhoorns niet een gemakkelijke prooi zijn voor loslopende katten.

Tips:

  • Zorg dat het voedsel wat u aanbiedt vers is
  • Geef nooit voorbereid eten
  • Zorg dat er altijd vers water voorhanden is
  • Maak de voederplaats regelmatig goed schoon


Bron info: Zoogdier van het jaar

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B