Wesseling Tuinen
Schrijf een review

6X de mooiste tuinen van Europa

1 • BLOEMENEILAND


Zo noemen de Duitsers hun eiland Mainau. Het eiland ligt in het Bodenmeer, ook wel de Bodensee genoemd, en begrenst maar liefst 3 landen. Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland (weet u gelijk waar het ongeveer ligt). Het eiland, dat 45 ha. groot is, heeft nog het meeste weg van een enorm park dat zich kenmerkt door haar duizenden bloemen. Er zijn verschillende wandelroutes voor oud en… jong. Ja, ook aan de kinderen is gedacht. Zo komt u langs een insectentuin, een vlindertuin, een kasteel en een boerderij. Voor de allerkleinste is er een kinderland.
Het eiland is bereikbaar via het Duitse plaatsje Konstanz. Bent u avontuurlijk ingesteld en maakt u er een motorvakantie van? Er zijn kleedhokjes aanwezig, zodat u zich kunt bevrijden uit uw motorpak en in alle rust van de prachtige bloemenzee kunt genieten.

 

2 • UIT DIE SCHOENEN


Nu we ons toch al op de grens bevinden, trekken we verder naar Oostenrijk, op weg naar Bad Mittendorf. Daar trekken we onze schoenen uit om blootvoets de prachtige tuin van Dr. Kneipp -wie kent hem niet- te bewonderen. Onderweg leren we natuurlijk alles over kruiden en insecten en koelen we onze voeten terwijl we door een beekje waden.

 

3 • ALLES-IN-1


Wanneer we een klein stukje doorrijden komen we bovenin Italië uit in het prachtige Toscane. Kunt u niet goed kiezen waar u naartoe wilt? Dan is dit the place to be. Hier komen we aan in de Bardinituin. De tuin kenmerkt zich door haar verschillende stijlen. Van het bosrijke gedeelte loopt u door naar de Engelse tuin om vervolgens uw ogen uit te kijken in de beeldentuin. U heeft bovendien een prachtig uitzicht op de stad Florence, die ook zeker een bezoekje waard is.

 

4 • EEN ITALIAANS OPENLUCHTMUSEUM


Krijgt u geen genoeg van tuinen? Dan slaat u de stad Florence over en bezoekt u de naastgelegen Giardino di Boboli bij het Palazzo Pitti. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een typisch Italiaanse tuin die zelfs een plekje heeft veroverd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Neem wel de tijd, want deze tuin met kunstmatige grotten, tempels en beelden is maar liefst 45000m2 groot.

 

5 • SCHILDERACHTIG


We maken rechtsomkeert en rijden richting Frankrijk waar we de Franse schilder Claude Monet ontmoeten. Tenminste, we herkennen hem terug in zijn eigen tuin in het plaatsje Giverny in Normandië. Het huis met zijn schilderatelier en de prachtige tuin was meer dan 40 jaar zijn toevluchtsoord vanuit Parijs. En inderdaad… het is net of u een van zijn schilderijen binnenstapt.

 

6 • KONINKLIJK


Nu we toch in het Noord-Westen van Frankrijk zijn, is een oversteek naar het land van de tuinen bij uitstek snel gemaakt. We varen naar Engeland. Aangekomen op het vast land zetten we koers naar het Zuid-Westen van Londen. Daar bezoeken we de Koninklijke Botanische Tuinen van Kew. Met meer dan 352.000 soorten bloemen en planten is deze tuin naar verluid de rijkste botanische tuin in de wereld. Deze mag dus niet op onze lijst ontbreken.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B