Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De leukste tuinuitjes van 2024

De leukste tuinuitjes van 2024

Met de start van een nieuw tuinseizoen staan we te popelen om ideeën op te doen.
Wat is er leuker dan inspiratie opdoen tijdens een groen dagje uit?
We hebben hier een top 10 samengesteld van de leukste tuinuitjes in Nederland

1. Tentoonstelling gekruid
Wilt u meer weten over de invloed die planten op ons hebben?
Tot 28 september kunt u de inspirerende tenstoonstelling ‘Gekruid’ bezoeken bij het kasteel in Wijchen (Gelderland)

2. Moestuinbeurs 22-24 mrt
Bent u beginnend moestuinierder of zet u al jaren groente uit eigen tuin op tafel?
Deze beurs in Baarn mag u niet missen. Ga mee met natuurwandelingen, volg workshops en lezingen of geniet van vers eten en drinken en natuurlijk de gezelligheid.

3. De oude Hortus
De Hortus kennen we allemaal. Maar heeft u ook al gehoord van Oude Hortus? Een Botanische tuin in centrum van Utrecht!
Het staat er niet alleen vol met bijzondere planten. U komt er ook meer te weten over wetenschappelijke onderzoeken die de Universiteit Utrecht er uitvoert.
U moet nog even geduld hebben. De oude Hortus gaat op 6 september weer open.

4. Tentoonstelling ‘Door de bomen het bos’
Van 23 maart tot 15 september heeft het Kröller-Müller museum in Otterloo een bijzondere tentoonstelling van 4 kunstenaars die elk een eigen blik werpen op de verhouding tussen mens en natuur. Behalve de kunstwerken zijn ook een wandeling en verschillende activiteiten onderdeel van de tentoonstelling.

5. Trompenburg Tuinen en Arboretum
Onder de rook van Rotterdam gaat een botanische oase schuil van maar liefst 8 ha groot.
Deze tuin is het gehel jaar door te bezoeken met of zonder gids. Verder zijn er gedurende het jaar verschillende activiteiten. Zoals paaseikels zoeken tijden het paasweekend, een workshop tuinontwerp of een rondleiding door het voedselbos.

6. Tuinbeurs Nederland
Anders dan de naam doet vermoeden, is deze beurs het hele jaar open. Er is zowel binnen als buiten heel veel te zien op gebied van buitenverblijven in de tuin. Denkt u aan een rustieke blokhut of heeft u liever een luxe tuinkamer die ook op koude winterdagen van de tuin laat genieten? In het enorme experience center in Emmen (Drenthe) staan verschillende adviseurs al met de koffie klaar.

7. Concertzaal en tuin Botanique
Wie het ronddolen in een prachtige tuin wil combineren met een cultureel uitje, moet de Grens over. Bij onze Zuiderburen vindt u Botanique. 8 Concertzalen, omgeven door een prachtige tuin.

8. Theetuin Noord-Holland
Er gaat niets boven de prachtige natuur in onze eigen Provincie Noord Holland. Onder de rook van Amsterdam kunt u heerlijk wandelen, fietsen en zelfs varen. Erop uit in eigen natuur geeft al voldoende creativiteit. Een lekkere lunch of dorstlesser haalt u onderweg in een theetuin. Hier vindt u een overzicht van theetuinen in Noord-Holland.

9. Privétuinen bezoeken
Gedurende het tuinseizoen worden veel privétuinen door tuinbezitters opengesteld voor publiek. Kunt u geen genoeg krijgen van het bezoeken van deze tuinen?
Dan kunt u op deze website precies zien welke tuinen er open zijn. Maak er een dagje uit van of stippel uw eigen tuinvakantie uit.

10. Voedselbos
Voedselbossen zijn opkomst. Ook in eigen tuin. Wilt u hier meer over weten? Of gewoon genieten van een bijzondere dag uit? Breng dan een bezoek aan voedselbos Drenthe. Van april tot augustus zijn er verschillende excursies te boeken.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B