Wesseling Tuinen
Schrijf een review
Bel ons direct!

De week van Wesseling: Lekker schrobben

Het is weer zover… de grote voorjaarschoonmaak.
Iedereen doet eraan mee. De een geeft zijn interieur een nieuwe look, de ander vindt het tijd de ramen weer eens goed te lappen en de volgende zet alle huisraad buiten om van boven tot onder goed te boenen. 

 

Maar het vriest nog...

Wij doen niet anders, maar dan buitenshuis. We adviseerden in het najaar om uitgebloeide planten te laten staan. Ze geven nog een beetje vorm aan de tuin en vooral bescherming aan de plant. Maar nu deze weer uitlopers krijgen wordt het de hoogste tijd om al het oude plantmateriaal van afgelopen jaar te verwijderen. 
Inderdaad, het vriest  ’s nachts nog zo en nu en dan. Maar als we langer met deze schoonmaakrondes wachten, dan knippen we ook vers groen weg. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Een slimme truc om onkruid tegen te gaan

Ander groen spul halen we juist wel nu weg. We hebben het dan over onkruid. Dat mooie plantje dat niet op de juiste plek groeit. Als we die zijn gang laten gaan, dan is hij binnenkort nauwelijks nog tegen te gaan en belemmert hij de groei van de planten die wel graag gezien worden. Dus weg ermee.
Daar zetten we bestaande planten voor in de plaats. Zo vullen we de gaten op en krijgt onkruid veel minder kans om terug te keren.

 

Een mooie volle border

We horen u bijna denken: Bestaande planten? Jazeker, want nu is het scheurtijd. En daarmee bedoelen we niet dat we het gaspedaal een beetje dieper intrappen.
We bedoelen hiermee dat we de vaste planten uitspitten en in stukken scheuren, zodat er 2, 3 of misschien zelfs wel 4 planten ontstaan.
Bij veel vaste planten is scheuren mogelijk om ze niet te veel te laten uitgroeien. De gescheurde delen kunnen op elke gewenste plek in de tuin worden teruggeplaatst. Handig om de tuin te vullen waar deze nog niet goed begroeid is.

 

Bodemverbeteraar

Let er wel op dat er geen vorst in de grond zit wanneer u aan dit klusje begint.
Gelukkig hebben we gemerkt dat de temperaturen al snel aangenaam genoeg zijn na een koude nacht. Dus dat zal geen problemen geven. Voor een extra boost doet u er goed aan de structuur van de grond te verbeteren. We noemen dit standplaatsverbetering. U verbetert letterlijk de plek waar u de planten opnieuw in de grond zet. Een klusje van niks omdat u toch al in de grond bezig bent. Het is slechts een kwestie van het toevoegen van een grondverbeteraar. Zoals bijvoorbeeld Terra Actif en Terra Fertiel. Dit zijn natuurvriendelijke producten van Ecostyle die wij zelf ook graag gebruiken. 

Enkele voorbeelden van planten die u kunt scheuren zijn: 

Vrouwenmantel
Hosta
Helleborus
Geranium
Rudbeckia

Wilt u meer weten over planten scheuren? Barry vertelt er alles over in dit artikel


Zo wordt uw terras weer als nieuw

Wanneer de borders er weer tiptop uitzien is het tijd om het terras aan te pakken.
Hogedruk er even bij en klaar is kees. Tenminste, dat is wat veel mensen zelf doen. Maar met een beetje meer bloed, zweet en tranen behoudt u zowel het terras als de tuinmeubelen. Dankzij een hogedrukspuit wordt de beschermlaag van bijvoorbeeld houten vlonders, bepaalde soorten grindtegels en houten tuinmeubelen weggespoten. Wat u zeker weet is dat u snel klaar bent met de klus. Wat u vervolgens ook zeker weet is dat de aanslag eerder terugkomt en steeds moeilijker te verwijderen is. U bent dus aangewezen op de schrobborstel en een emmertje water. Meer niet.

Is de vuillaag erg hardnekkig, dan kunt u voor verschillende milieuvriendelijke(re) producten kiezen die het vuil te lijf gaan. Echter zult u versteld staan van wat warm water al doet.

Vraag een terrasreiniging aan

Inderdaad, het is niet het leukste tuinklusje, maar gelukkig zijn wij er nog om dit soort werkzaamheden voor u uit handen te nemen.
Wanneer u het formulier op deze pagina invult, dan dient u eenvoudig een aanvraag in voor een reinigingsbeurt van uw terras en bijhorend meubilair.
Maar wees er snel bij, want het mooie weer staat te popelen! Daar hoort natuurlijk een schoon terras en dito tuinset bij.

 

Goed weekend!
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B