Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Eindelijk een picknicktafel


Afgelopen dinsdag 22 december vond de uitreiking van de cheque plaats bij de Haarlemmer Kweektuin. Er werd nog overwogen om er een online uitreiking van te maken, maar de frisse buitenlucht en strikte coronaregels, waren doorslaggevende argumenten om er een mini bijeenkomst van te maken. En zo ging Richard met een grote cheque, zodat deze op gepaste afstand kon worden overhandigd, samen met Raf op weg naar de Haarlemmer Kweektuin.

   

 

Ondanks de noodgedwongen sluiting van bedrijven, is de kweektuin geopend voor publiek. Want waar kan men beter een frisse neus halen en de kinderen laten spelen dan daar. U kunt er dagelijks terecht van zonsopgang tot zonsondergang. Zo neemt de Haarlemmer Kweektuin ook in tijden van Corona een belangrijke plaats in binnen de gemeenschap. Dat wil het bestuur dolgraag zo houden, daarom worden er ondertussen plannen gemaakt voor een rolstoelvriendelijke kweektuin. Langs de voormalige boomkwekerij loopt een graspad.

Het is een prachtig stukje natuur waar met de komst van een halfverhardingspad ook rolstoelgebruikers van kunnen genieten. En onze cheque? Die wordt zeer waarschijnlijk besteed voor de aanschaf van picknicktafels, die gesitueerd worden op het nu vrij lege pleintje. Want frisse buitenlucht, spelen en ravotten maakt hongerig. Het plan is om ook hierbij rekening te houden met rolstoelgebruikers en picknicktafels te plaatsen waar ook zij bij kunnen aanschuiven.

Zo zijn er nog veel meer goede ideeën, maar om alles te realiseren is de hulp van vrijwilligers hard nodig. U bent daarom meer dan welkom om u aan te melden met een helpende hand.

Nieuwsgierig wat u kunt doen?
U kunt de Haarlemmer Kweektuin bereiken op 023 511 4702

 

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B