Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Uitreiking cheque Vogelhospitaal

Woensdag 19 december 2018. Het is vroeg in de middag als Richard, Raf en Chantal vertrekken naar Het Vogelhospitaal te Haarlem.
Daar worden ze hartelijk ontvangen door Wim Bosch (één van de beheerders) en Nancy Bromet (de secretaris). Want dit is niet zomaar een bezoekje. Het betreft hier de officiële uitreiking van de felbegeerde cheque t.w.v. € 750,00 die jaarlijks wordt overhandigd naar aanleiding van de goeden-doelen-poll. Dit jaar zijn de meeste stemmen gegaan naar Het Vogelhospitaal te Haarlem. Het Vogelhospitaal verleend hulp aan in het wild levende vogels die in nood verkeren.

Na de uitreiking van de cheque, vastgelegd door onze eigen huisfotograaf Raf, mag het drietal zelf ook een kijkje achter de schermen nemen. De vogels die binnenkomen worden direct onderzocht en zo snel mogelijk behandeld. Het hospitaal is zodanig ingericht dat de vogels zo snel mogelijk terug kunnen keren naar de natuur.

Er is een dierenarts voor de nodige medische kennis aan Het Vogelhospitaal verbonden. Verder is alle zorg afkomstig van vrijwilligers. De opvangcapaciteit is dus mede afhankelijk van het aantal vrijwilligers.

‘Ik ben erg onder de indruk en vind het ontzettend mooi dat er zoiets als Het Vogelhospitaal bestaat voor vogels in nood’, aldus Richard na afloop van de rondleiding. ‘De open dag op 30 maart is zeker een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in het werk dat al deze toppers verrichten’.

U leest het goed. Op 30 maart 2019 bent u zelf ook in de gelegenheid een rondleiding te krijgen. Een echte aanrader! Nieuwsgierig naar deze of andere activiteiten van het hospitaal? Bekijk de facebookpagina van het hospitaal.

Wilt u zelf ook graag iets doen voor vogels in nood? Er is een grote vraag naar vrijwilligers. Op de website staan diverse vacatures.

De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B