Wesseling Tuinen
Schrijf een review

De wauw-factor

Ruud , Chantal en Richard kijken vanuit hun kantoor de weg op. Het viel hen alle drie op dat er afgelopen week veel meer voetgangers voorbij liepen dan anders. Dat niet alleen. De meeste mensen die langsliepen, hielden hun pas in, of bleven zelfs even staan bij de voordeur. Dat vroeg natuurlijk om een nader onderzoek. Bij het openen van de voordeur werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. Een heerlijke zoete lucht drong hun neusgaten binnen. En te oordelen waren het niet alleen voorbijgangers die daarvan genoten.

 

De papierstruik

Onze collega’s die normaliter via de achterdeur binnekomen, kozen er nu ook voor om via de voorzijde binnen te komen. Zo betrapten we Raf op heterdaad die zich net te goed deed aan het heerlijke luchtje, dat, zoals we konden zien, afkomstig bleek te zijn uit onze plantenbak.

Ad was zo namelijk zo vrij geweest om op een onbewaakt ogenblik een van zijn lievelingsbloemen er in te planten. En wie langs ons kantoor loopt, begrijpt meteen waarom deze tot Ad’s favorieten behoort. Het betreft de Edgeworthia chrysantha, in Nederland bekend als de papierstruik. Nou ja, bekend. Voor velen is hij onbekend en dat is precies de reden dat we hem letterlijk en figuurlijk deze week in het zonnetje zetten. Anders dan de naam doet vermoeden is het geen Chrysant, maar een struik. Hij is behalve prachtig om te zien, ook een belangrijke voedselbron in het vroege voorjaar, omdat hij in februari en maart bloeit met prachtige gele heerlijk ruikende bloemen. De bloemen lijken op bij elkaar gebonden trompetjes die in een nog overwegend kale tuin voor een zogeheten wauw-effect zorgen. Daarna krijgt de struik glanzende donkergroene bladeren waarmee hij voor veel dieren een fijne schuilplek biedt in de tuin. Wilt u meer weten over deze bijzondere struik? Vraag ons gerust om advies.

 

De primeur

Nog meer wauw werd er uitgeroepen toen Ruud met de primeur op kantoor kwam.
Vorige week hadden we het al even over de prachtige houten producten van Out-Standing, onze leverancier. Wat we toen nog niet hadden verteld is dat er door hen een nieuw product op de markt wordt gebracht. Enkele weken geleden nog te bewonderen op de beurs in Parijs en nu bij ons op kantoor. Het gaat om een houten plantenbak. En niet zomaar eentje. Behalve oogstrelend, is deze houten variant ook prima geschikt voor buiten, omdat deze plantenbak is gemaakt van thermowood. Dit is gemodificeerd hout. Hierbij wordt het hout in een zuurstofarme ruimte verhit, waardoor de celstructuur verandert. Hierdoor kan het hout niet meer gaan rotten en krijgt het een veel langere levensduur.
velvetplany

energy boost

Verder zijn we buiten weer volop de tuinen aan het klaarmaken voor het naderende voorjaar. Hoewel het na een ochtendje ruiten krabben nog ver weg lijkt, is de meteorologische lente al begonnen. Zoals elk jaar geeft de lente een blij gevoel waar je energie van krijgt. Niet alleen de natuur krijgt een energy boost, ook bij mensen om ons heen lijken de eerste lentekriebels te hebben toegeslagen. Het lijkt overal wel tijd voor iets nieuws. Van een nieuwe tuin tot een nieuwe baan of een nieuwe opleiding. Ton, Jana en Marianka geven hier gehoor aan met nieuwe creatieve ideeën die in exclusieve tuinontwerpen tot uiting komen.

 

Beroepenfeest

Wij zijn achter de schermen met verschillende mensen in gesprek die een nieuwe baan of stage zoeken. Richard is samen met Barry vol enthousiasme bezig met de voorbereiding voor het beroepenfeest dat volgende week op 5 maart gaat plaatsvinden. Het is een gezellige dag in Haarlem waarbij VMBO leerlingen worden uitgenodigd te ontdekken welk beroep er bij hen past, door kennis te maken met bedrijven die op deze dag aanwezig zijn.

beroepenfeest

De jongeren worden begeleid door matchmakers die daar aanwezig zijn. Is er een match? Dan volgt er een doedag bij het bedrijf van hun keuze. Natuurlijk zijn wij daarbij aanwezig, want wat is er nu mooier dan buiten in de natuur werken? Hopelijk krijgt ons beroep op deze manier ook weer de wauw-factor die het verdient.

 

Goed weekend!
De Mannen van Wessling

 

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B