Wesseling Tuinen

Stiekem

Dat er vorige week liefde in de lucht hing was wel duidelijk. Er waren maar liefst twee verschillende collega’s stiekem getrouwd! Em omdat het stiekem was, zeggen we hierbij niet om wie het gaat, maar wel dat we heel erg blij voor jullie zijn! Dus ook langs deze weg voor beide stellen en namens ons allemaal: Van harte gefeliciteerd. We wensen jullie vele jaren vol liefde en geluk toe.

 

Een goede voorbereiding...

Onze getrouwde collega’s waren niet de enige stiekemerds afgelopen week.
Richard was, zonder dat we het wisten, naar een open dag geweest ter voorbereiding op een bijeenkomst voor bedrijven, met als doel zich te laten zien aan jongeren die een opleidingskeuze moeten gaan maken.

Het was een last minute actie, vandaar dat we niets wisten. En wat bleek… Het enthousiasme bij Richard was groot. We hadden natuurlijk ook niet anders verwacht, want als kennishovenier en erkend leerbedrijf worden wij wel warm van dit soort initiatieven.
We zijn dan ook benieuwd naar het vervolg en hopen dat we jongeren net zo enthousiast kunnen maken over ons vak als wij dat zijn.

 

Kennis smullen

Eén persoon is afgelopen week in elk geval al erg enthousiast geworden. Eigenlijk was hij dat al, maar het enthousiasme is er niet minder om geworden vanaf het moment dat hij zijn stage bij ons is gestart vorige week. Logisch natuurlijk, want hij mocht met Ad en Sven mee. En als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in de natuur, dan ben je bij Ad aan het juiste adres. Van hem leren wij allemaal nog regelmatig interessante weetjes. Combineer dat met een vrolijke Sven en je stageweek kan niet meer stuk. Eoghan (spreek uit als Owen) smult van onze kennis en blijft dat nog een aantal weken doen. Daar zijn we hartstikke blij mee, want andersom leren we ook weer heel veel van hem. Daarom vinden wij het zo leuk om jongeren als Eoghen te begeleiden.

Naast kennis delen werd er natuurlijk gewoon hard gewerkt. De mannen waren in Zaandam te vinden waar ze een tuin in ere aan het herstellen waren. Dit werd gedaan met de hulp van Marianka. Een tuinarchitecte die we al heel lang kennen en die we onlangs toevallig weer tgen het lijf liepen. Dan kan een opdracht met elkaar niet uitblijven.

Ilexbollen verangen  

Nadat de grond in de tuin is aangevuld zijn de Ilexbollen vervangen. Links op de foto ziet u de roosters al klaar staan waar straks het grind in wordt gestort. Met het witte zand op de voorgrond is de basis voor het pad al voorbereid. 

zijtuin Zaandam

Nog meer Ilex in de zijtuin die een haag moeten gaan vormen. De leiroos keurig gesnoeid en er zijn nieuwe rozen aangeplant. Let vooral ook op de kleine details ???? Water in de tuin is voor dieren van levensbelang. Ongeacht het seizoen.

Wat een borstel en kraanwater al niet kunnen doen. Met deze machine reinigen we harde oppervlakten op milde wijze. Het resultaat mag er zijn!

 

Juweeltjes 

Ondertussen was Ruud op bezoek bij een van onze leveranciers die prachtige exclusieve objecten maakt van hout. Nieuwsgierig als Ruud is, liep hij voorbij de toekomstige showroom om ook daar rond te snuffelen. Het was niet zo dat hij daar niet mocht komen, maar de plek was, laten we zeggen, onaantrekkelijk gemaakt door de ruimte deels af te schermen. Het betrof een soort werkplaats waarbij de producten die er stonden nog stoffig waren van de houtbewerking. Niet een plek waar een bezoeker normaliter komt kijken.

En daar trof Ruud een paar juweeltjes aan. Het betrof een paar exclusieve handgemaakte houten stoeltjes die zo mooi waren…

Blijkt dat ze daar stiekem waren weggestopt. In de wetenschap dat men daar normaliter toch niet komt. Want de stoeltjes waren nog niet helemaal klaar voor verkoop. Maar het was al te laat. Ruud was verkocht. We zijn benieuwd in welke tuin deze houten schoonheden straks mogen pronken.

 

Joey op zijn best

Gepronkt werd er ook door Joey die weer een tuin mocht opleveren. Dit is Joey op zijn best. Hij is onze allround collega en net zo goed in onderhoudswerkzaamheden in tuinen als het maken van nieuwe tuinen. Maar zoals we allemaal van hem weten gaat zijn hart stiekem uit naar enkel tuinaanleg. Hij was daar al goed in en hij wordt daar steeds beter in. In deze tuin moeten nog een aantal dingen gebeuren, maar het resultaat mag er al zijn.

  
Door de muur een mooie terracotta kleur te geven, komen de potten van Atelier Vierkant en de door ons gemaakte houten beschoeiing prachtig tot hun recht.

 

wekelijkse tuintip

We sluiten onze wekelijkse avonturen altijd af met passende tuintips voor het weekend.
In plaats van de gebruikelijke tuinklusjes is ons advies voor deze week om een plekje in de tuin te zoeken of elders in de omliggende natuur. Ga rustig zitten en ervaar hoe de natuur weer tot leven komt. Wanneer u daar de tijd voor neemt en erbij stil staat, zult u merken dat er steeds meer tekenen zijn dat het voorjaar in aantocht is. Luister, kijk en ruik maar eens goed hoe het al stiekem een beetje lente is.


Prettig weekend!
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B