Wesseling Tuinen

 

De week van Wesseling: Hoge bomen...

Een inmiddels terugkerend ritueel rond deze tijd van het jaar. Joey die samen met Barry grote hoogtes bereikt.
Want het snoeiseizoen is begonnen. Tijd dus om de hoogwerker erbij te halen. 
Vorige week hadden we het al even over de sapstromen die met het vallen van het blad stil komen te liggen en dat het nu de ideale tijd is om bomen en heesters te (ver)planten.

De winterslaap van het meeste groen maakt het ook het ideale moment van het jaar om de snoeiwerkzaamheden op te pakken.

  Hoge bomen snoeien 2 Hoogwerker
Eerder schreven we al een blog over snoeiwerkzaamheden, want we krijgen daar veelvuldig vragen over. Minder bekend is de verplichting die u heeft voor de zorg van bomen die in uw tuin staan. Een zogeheten zorgplicht. 

Want behalve dat snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd omdat een boom overlast geeft, door bijvoorbeeld overhangende takken, of simpelweg omdat deze te groot wordt waardoor er geen zon meer in de tuin schijnt, zijn snoeiwerkzaamheden ook nodig om een boom gezond te houden.

U bent als boomeigenaar verplicht om de boom gezond te houden. 
Wilt u hier meer over weten? Houd dan de komende week een nieuwe 'De mannen aan het woord' in de gaten. Hierin vertelt Joey alles over deze zorgplicht.

Voor nu gaan wij snel verder met de hoogwerker, want naast de snoeiwerkzaamheden die gedaan moeten worden, komen we inmiddels ook al voorzichtig in de kerststemming. Die hoogwerker is dan ook reuze handig om hier en daar de mooiste bomen te kunnen verlichten.

Over kerststemming gesproken…
Vanaf vandaag tot en met zondag is er kerstmarkt in de binnenstad van Haarlem. Ook dit jaar is de stad omgetoverd tot een winters paradijs. Klinkt er vrolijke muziek van muzikale optredens, wordt er gedanst en zijn er overal winterse lekkernijen verkrijgbaar.

kerstmarkt Haarlem

Dat beloofd een gezellig weekend te worden.
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B